Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ásgeir – “Youth”

Ásgeir heeft even op zich laten wachten. Het laatste dat we van de IJslandse singer-songwriter hoorden, was zijn album Afterglow twee jaar geleden. Maar nu is hij dus terug met zijn nieuwe single “Youth”, een eerste sneak peak van zijn langverwachte derde album Bury The Moon.

Ásgeir Trausti Einarsson, of kortweg Ásgeir, werd bekend in 2013 toen hij met zijn debuutalbum een enorme indruk naliet op zijn thuisland. De rest van de wereld volgde al snel en ook wij vielen voor zijn unieke mix van folk, indie en elektronica. 

Op zijn nieuwe single “Youth” speelt hij toch eerder op safe met een eenvoudige indie-folk song die perfect in de afspeellijst van uw favoriete koffiehuis kan staan. Met zijn zachte stem tekent de IJslander winterse taferelen die het decor vormden van een zorgeloze kindertijd. Het zijn lyrics waar je spontaan een warm, nostalgisch gevoel van krijgt. Muzikaal kent het lied een geleidelijke opbouw die leidt tot een tedere folk-explosie. Niet echt gewaagd, maar wel heel mooi. De perfecte soundtrack dus voor dagen die steeds korter en kouder worden.

Het nieuwe album van Ásgeir Bury The Moon zal te beluisteren zijn op 7 februari 2020. Exact een week later, op vrijdag 14 februari 2020, speelt hij een show in de Orangerie (Botanique) in Brussel. Misschien wel dé perfecte manier om samen met uw wederhelft de liefde te vieren onder begeleiding van wondermooie muziek. 

 

Related posts
LiveRecensies

Ásgeir @ Botanique (Grand Salon): Een oase van rust

Ásgeir is een graag geziene gast in onze contreien. De man stond al meer dan tien keer in België en ook in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ásgeir - "Limitless"

Ásgeir wordt als een van de populairste artiesten in IJsland gezien, mede dankzij zijn debuutalbum Dýrð í dauðaþögn uit 2012, wat het bestverkochte…
AlbumsRecensies

Ásgeir - The Sky Is Painted Gray Today (★★): Te simpele IJslandse eenvoud

IJsland heeft onder andere een onwaarschijnlijke natuurpracht en een fascinerende voetbalploeg. Daarbovenop komt ook nog eens een boeiende muziekscene, die de natuurfenomenen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.