Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single HMLTD – “The West is Dead”

HMLTD is misschien een van de creatiefste en tegelijk ook geniaalste nieuwkomers die het Verenigd Koninkrijk momenteel naar voor brengt. Het vijftal uit London bestaat al sinds 2015 en blijft sindsdien grenzen met hun muziek en optredens opzoeken. HMLTD bracht de afgelopen jaren al een aantal ep’s uit, maar voor het echte werk liet de avant-garde popgroep zich niet overhaasten. West of Eden is dan nu ook eindelijk klaar en toont volgens de vijf een heel nieuw gezicht van de groep. Voor we dat hele werk te horen krijgen, moeten we ons wel nog gedulden tot 7 februari, maar we krijgen nu al een erg indrukwekkende single.

De titel “The West Is Dead” spreekt eigenlijk al voor zich en die sfeer heeft HMLTD ook uitmuntend in het nummer weten te steken. De sound klinkt heel futuristisch en tegelijk klinkt het geheel heel duister en kil. Zanger en tekstschrijver Henry Chrisholm laat er in de lyrics ook geen gras over groeien en ziet duidelijk het einde van onze moderne wereld. In het laatste deeltje van “The West Is Dead” verandert de melodie en het tempo trouwens en krijgen we precies echte ravemuziek à la The Prodigy op ons bord geschoteld. Bij “The West is Dead” hoort trouwens ook een zeer duistere videoclip, die het nummer visueel heel sterk weet te vertalen. HMLTD verlegt alweer op een heel straffe manier zijn grenzen!

Op dinsdag 25 februari komt HMLTD hun knotsgekke show in de Rotonde (Botanique) in Brussel neerzetten.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1343 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

HMLTD - West of Eden (★★★): Invloedencentrifuge

De Londenaren van HMLTD brengen iets breeds, speciaals en spannends. Er één term voor vinden die alle facetten bestrijkt, is een moeilijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single HMLTD - "Blank Slate"

Op 7 februari brengt HMLTD hun eerste album West of Eden uit en dat wordt op basis van hetgeen we al weten door de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single HMLTD - "Why?"

HMLTD proberen te omschrijven in één woord is haast onmogelijk, maar ‘avant-garde’ dekt de lading al goed. De groep uit Londen heeft…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.