Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anti-Flag – “Hate Conquers All”

Ah, Anti-Flag: een band die nooit stilzit. Altijd wel iets schunnig in Amerika waarover ze een rebels punkrocknummer kunnen schrijven. Dat is hun business en business is good. De punkers uit Pennsylvania doen het dus ook goed met talloze albums onder de riem en een nieuw album onderweg. “Hate Conquers All” is alweer de tweede single van hun nieuwe plaat 20/20 Vision. Ook een tour door Europa en Amerika staan al vast. Enfin, tijd voor de single.

We worden uit onze zenmode gesleurd door de smerige stem van Donald Trump. Betogen was niet zo makkelijk in de good old days, omdat betogers hard aangepakt werden, wist hij te zeggen. In Brussel doen ze dat tegenwoordig nochtans nog steeds; in Amerika zijn ze niet zoveel gewend, zeker? Bon, terug naar de single. We worden een tweede maal uit onze zetelhang- en zenmodus gehaald door Justin Sane. Hate conquers all! With our backs against the wall! Ja, dit is een Anti-Flag nummer zoals we het kennen. Na het geroep breekt het nummer open met de typische Anti-Flag klank zoals we die gewend zijn. Stil wordt afgewisseld met luid, snel met traag en zang met gitaargeweld. Na een klein minuutje zou je als het ware zin krijgen om in Brussel te gaan betogen of een moshpit in te duiken. We horen Trump een tweede maal voordat het lied ons een laatste uppercut van gitaar en geschreeuw verkoopt en wie zen kan blijven na dit nummer, is een ware yogameester.

20/20 Vision verschijnt op 17 januari. Anti-Flag tourt niet in België, maar wel in Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

FacebookWebsite

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Destroy Boys - "Muzzle"

Er mag zich een bevolkingsgroep aangesproken voelen door Destroy Boys, maar het lijkt meer een statement dan een regelrechte aanval naar het…
AlbumsRecensies

Death By Unga Bunga - Heavy Male Insecurity (★★★): Tienermuziek voor de late twintiger

Wie weinig kaas heeft gegeten van punk en onverhoeds Death By Unga Bunga te horen krijgt, zal al snel denken dat er…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single NOFX - "Fuck Euphemism"

NOFX is misschien wel de verpersoonlijk en de voortrekker van prettig gestoorde punkrock en de band draait al decennia lang mee aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.