Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Highly Suspect – “Canals”

Rockmuziek heeft de afgelopen jaren sterk aan glans verloren bij de jongere generatie, maar er zijn natuurlijk nog heel wat bands die voor lichtpuntjes zorgen. Ook Highly Suspect is zo’n groep die met hun snedige rockmuziek steeds meer aan terrein wint. Met hun nieuwe album MCID gaan ze desondanks wat meer de hiphoprichting op. De vorige single “16” staat momenteel op nummer één in de US Rock charts, terwijl het hiphopnummer “Tokyo Ghoul” door veel rockfans niet zo goed onthaald werd. Voor die fans is er nu echter het strakke “Canals”, waarop ze laten blijken dat ze nog steeds sterke rocknummers kunnen maken.

“Canals” ligt in dezelfde lijn als het geweldige “Upperdrugs” en zal heel wat rockharten sneller doen slaan. Met een sappige basgitaar en euforische gitaren krijgen we eindelijk nog eens het Highly Suspect van de eerste twee albums te horen. De blueselementen zijn iets minder aanwezig en ook de hiphopsfeer laten ze deze keer achterwege, maar daarvoor halen ze wel de oerdegelijke rock nog eens van onder het stof. Het refrein is weer een oorworm van formaat, terwijl de strofes overtuigen met hun sterke tekst. De manier waarop de synths in de mix zijn gestoken, zonder de aandacht van de gitaren weg te halen, is ook tof. Er is op “Canals” zelfs even tijd voor een soort van Indiaans bezweringsgezang, maar dat is niet van lange duur. Op het einde trekken de drie weer alle registers open en zorgen ze voor heel veel adrenaline. Toch wel straf hoe een band zich zo veelzijdig opstelt en dan ook nog authentiek weet over te komen.

Op dinsdag 25 februari houdt Highly Suspect halt in de Trix in Antwerpen.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

1287 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Highly Suspect @ Trix: My Crew Is Dope!

Na iets meer dan twee jaar speelde de Amerikaanse rockband Highly Suspect nog eens in ons land. Hun derde album MCID viel minder in…
AlbumsRecensies

Highly Suspect - MCID (★★★): Een vat vol emoties

Highly Suspect, het drietal uit Massachusetts, vergaarde in 2015 bekendheid met hun debuutalbum Mister Asylum, dat vol stond met catchy riffs en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Highly Suspect feat. Young Thug - "Tokyo Ghoul"

Binnen exact vier weken verschijnt de derde plaat van de Amerikaanse band Highly Suspect. De band rond Johnny Stevens vierde in 2015…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.