Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Mighty Oaks – “All Things Go”

Mighty Oaks is op veel vlakken een speciale band. Het drietal vormde nu bijna tien jaar geleden in Berlijn en baande zich al snel een weg naar boven. In Duitsland zijn de drie inmiddels vaste waarden geworden in het concertlandschap en lopen de zalen steeds opnieuw weer helemaal vol. Ook in de rest van Europa en de VS doen ze het goed, al is het wel moeilijker om er definitief voet aan wal te krijgen. Ian Hooper (VS), Claudio Donzelli (Italië) en Craig Saunders (VK) hebben ondertussen twee albums uit en een derde mogen we in het voorjaar van 2020 verwachten. Om ons daarvoor al klaar te stomen losten ze nu “All Things Go”.

Mighty Oaks blijft op “All Things Go” trouw aan hun zeer toegankelijke folk, al hoor je wel een duidelijk verschil met hun eerste album. De sound klinkt zeer volumineus, maar heeft wel nog steeds een zekere warmte en charme die voor authenticiteit zorgt. Het refrein blijft snel hangen en is de beste remedie tegen het druilerige weer buiten. Naar het einde toe wordt “All Things Go” steeds grootser en dat zonder zijn folk karakter te verliezen. Een mooie single schotelen de drie ons voor en we zijn dan ook zeer benieuwd wat de rest van het album te bieden zal hebben.

Op woensdag 26 februari staat Mighty Oaks in de club van de Ancienne Belgique.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

20 oktober 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief