Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single God Damn – “Dreamers”

God Damn werd van voor hun debuut in 2015 omschreven als een erg beloftevolle band met veel kans om door te breken. Er werden supports aangeboden bij Foo Fighters, Thrice, Frank Carter en Red Fang en de groep kon ook op onder meer Eurosonic en Best Kept Secret spelen. Toch bleef het echte grote succes uit en kon hun laatste plaat uit 2016, Everything Ever, minder overtuigen. Tijd om te bezinnen dus en nu kondigt de groep hun derde plaat aan. Op 14 februari komt hun self-titled nieuwe plaat uit en “Dreamers” is daarvan de eerste furieuze single.

Met een heel harde riff knalt “Dreamers” meteen op gang. Als de andere gitaren zich in het geheel mengen en er een oerschreeuw vanuit frontman Thomas Edward komt, wanen we ons even in een of andere sludge metal band (denk Raketkanon of Stake). Eens het tempo dan de hoogte in wordt geduwd, keert de groep meer terug naar de eigen sterktes. Distorted vocals, een catchy refrein en vooral een verschroeiend hoog tempo. God Damn is terug, en iedereen zal het geweten hebben. We zijn alvast benieuwd naar de rest van dit ongetwijfeld furieuze album.

 

19 oktober 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief