Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Rex Orange County – “Pluto Projector”

We hebben er even op moeten wachten, maar volgende week verschijnt eindelijk de nieuwe plaat van Rex Orange County. Zijn laatste album is dan ook alweer twee jaar oud en dus is verversing nodig. Uit Pony kregen we tot nu toch nog maar enkel “10/10” te horen, maar vandaag zijn we een goeie vier minuten zoet met het zachte “Pluto Projector”. De man is ondertussen alweer volop aan het touren, maar het Europese vasteland slaat hij voorlopig over.

Met zijn typerende, tamelijk breekbare stem kan Rex Orange County meteen de aandacht opeisen. Het lijkt alsof we hier enkel een pianoballad te horen zullen krijgen, maar niets is minder waar. Na een tijdje kruipen er heel wat meer instrumenten in en eens de percussie op gang komt, begin je lichtjes te schuifelen met de voeten. Het is een nummer dat alleen maar meer openbloeit en op het eind zelfs heel wat strijkers verwelkomt. Betoverend zacht, zo kan je het op zijn minst wel noemen. Meer van dit!

17 oktober 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief