Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Balcony – “Inside Out”

Op Reading & Leeds was Balcony dit jaar een van de ontdekkingen op het BBC Introducing podium en dus kunnen ze zich alvast opmaken voor een dol jaar. Het viertal uit Londen heeft het afgelopen jaar een aantal nummers uitgebracht en kan nu al op steun rekenen van heel wat toonaangevende mediaplatformen, waaronder dus ook BBC. Hun grootste succes tot nog toe is zonder twijfel het nummer “Pink Hair, Green Eyes”, dat inmiddels meer dan een miljoen keer werd gestreamd op Spotify. Hun talent ontging ook het gekende Parlophone label niet en zij boden hen prompt een eerste platencontract aan. Het catchy “Inside Out” is daar nu de eerste release op.

“Inside Out” is een van de eerste nummers geweest die Balcony als band schreef en werd nu eindelijk ook uitgebracht. Al snel voel je dat dit een van hun beste nummers is geworden dat ze tot op heden hebben uitgebracht. De bridge voor het refrein bouwt spanning op en vloeit perfect over naar het refrein. Het refrein is zonder twijfel het sterkste aan het nummer en doet ons even denken aan een mix van The Weeknd en Warhola. Opvallend is dat de band voor de studioversie de gitaar minder gebruikt, iets wat ze op hun liveshows wel nog steevast doen. Balcony is een band die snel een grote aanhang zal vinden en het potentieel heeft om de grotere zalen te vullen.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

12 oktober 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief