Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Animal House – “Modern Romance”

Foto: Daniel Hills

Het vasthouden aan een duidelijke sérieux vindt de bende van Animal House maar gezever. Dit in Brighton gevestigde vijftal brengt iets tussen britpop en indie in, met nonchalant aangebrachte punkinvloeden die zich ook steeds een weg naar de voorgrond banen. Het resultaat zijn losgeslagen klanken die bier in het rond doen vliegen, de capaciteit van je boxen op de proef stellen en enige hyperactiviteit veroorzaken. We kijken duidelijk al uit naar de eerste langspeler van Animal House, die uitkomt op 15 november. Na vorige single “Legs Out For Summer” was onze conclusie dat Premium Mediocre wel eens vooral premium zou kunnen worden, en na hun nieuwste worp is dat nog niet veranderd.

“Modern Romance” klinkt allesbehalve romantisch, maar in Tindertijden is dat dan ook geen prioriteit. De zanger en zangeres vragen zich om de beurt af waarom iedereen op Tinder naar Machu Picchu trekt en zo verschrikkelijk hard op elkaar lijkt. Deze kritische bevraging van het populaire online datingsysteem wordt verpakt in lollige teksten en begeleid door springerige klanken. Hoe kan het ook anders bij Animal House? Naarmate de song vordert, is het meer en meer de muzikale weergave van opgedraaide nervositeit die de kop op steekt en ons meermaals tot punky hoogtepunten loodst. Na “Modern Romance” zullen we die reis naar Machu Picchu maar annuleren en onophoudelijk verder springen op Animal House’s rauwe punk.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Animal House - "Legs Out For Summer"

Animal House is een bende van drie Australiërs en twee Engelsmannen die nu gevestigd is in Brighton. Al verschillende jaren lost deze…
Filmpje van de week

Filmpje van het jaar 2016

Iedere week vatten we de week samen door een overzicht te geven van de beste videoclips uit die week. Het is als…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 24 - 30 oktober 2016

Halloween staat voor de deur, sommigen hebben een weekje rust en anderen doen gewoon door met de sleur van hun leven. Toch…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.