Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Animal House – “Legs Out For Summer”

Foto: Daniel Hills

Animal House is een bende van drie Australiërs en twee Engelsmannen die nu gevestigd is in Brighton. Al verschillende jaren lost deze band zo nu en dan een opgewekte britpopsingle met heerlijk nonchalant aangebrachte punkplamuur en een gebrek aan sérieux als uitgangspunt. Na veel singles en een eerste ep is de groep eindelijk klaar voor de eerste langspeler; Premium Mediocre komt uit op 15 november. Maar vooraleer dat zover is, wordt het einde van de grote vakantie nog even uitgesteld met het zomerse “Legs Out For Summer”.

“Legs Out For Summer” creëert een strandstoelsfeer die allesbehalve doordeweeks kalmpjes is. We placeren ons niet met een frisse cocktail, maar met een zwaar bier in de hand en er is geen denken aan dat we stil blijven zitten om te bruinen in de zon. De drive van het nummer zet de nekspieren namelijk als vanzelf in beweging, en de verschillende punky uitspattingen van de band doen ons opspringen en uitbundig bewegen alsof we geteisterd worden door heet zand onder onze voeten. De ettelijke, diepe ‘hu’s’ en ‘ha’s’ en de extra rauw gezongen bridge geven duidelijk blijk van de neiging naar fun in plaats van ernst en dat maakt “Legs Out For Summer” nog entertainender dan het al was. Premium Mediocre kan wel eens vooral premium worden.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Animal House - "Modern Romance"

Het vasthouden aan een duidelijke sérieux vindt de bende van Animal House maar gezever. Dit in Brighton gevestigde vijftal brengt iets tussen britpop…
Filmpje van de week

Filmpje van het jaar 2016

Iedere week vatten we de week samen door een overzicht te geven van de beste videoclips uit die week. Het is als…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 24 - 30 oktober 2016

Halloween staat voor de deur, sommigen hebben een weekje rust en anderen doen gewoon door met de sleur van hun leven. Toch…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.