Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Guerilla Toss – “Future Doesn’t Know”

Toen zangeres Kassie Carlson met haar voormalige hardcoreband moest performen, speelde er op diezelfde avond het nog onbekende, maar interessante Guerilla Toss. Ze was snel verkocht en voegde zich bij de andere leden van het collectief uit Boston. Sindsdien heeft de band al zeven kaarsjes mogen uitblazen en is hun eclectische sound hun handelsmerk geworden. De psychedelische rock-, punk- en noiserockinvloeden (de gitaar staat duidelijk in de spotlights) of toch eerder de elektronische sound? Niets schrikt hen af, alsook het taboe drugs niet. Met hun sound, hun teksten en hun visuals tijdens de liveshows weten ze de thematiek perfect te verwerken.

“Future Doesn’t Know” onderscheidt zich al in de beginseconden: een soort chaotische drumcomputer trekt onze aandacht en een daaropvolgende snedige gitaarlijn houdt deze gedurende heel het nummer vast. Guerilla Toss is heer en meester in het bewandelen van het pad tussen rock en elektronica; tussen het gitaargeweld is er ook voldoende plaats voor stembewerking en synthesizer. Het is een bezwerende tocht doorheen een nog dun bezaaid territorium geworden: wij zijn alvast fan! 

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Stone Giants - West Coast Love Stories (★★★★): De romantische ziel van Amon Tobin

Al een kwarteeuw behoort Amon Tobin, samen met andere grootheden als Aphex Twin of Squarepusher, tot de absolute pioniers van de hedendaagse…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Zephyr Bones - "No One"

Na ettelijke jaren radiostilte zijn de muzikanten van The Zephyr Bones eindelijk terug van weggeweest. De uit Barcelona afkomstige psychedelische rockband debuteerde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Amon Tobin - "Rise to Ashes"

Amon Tobin creëert al 25 jaar zijn eigen universum. In zijn vroege jaren (1996-2000) stond hij bekend om zijn prachtige versmelting van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.