Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single EDEN – “untitled”

In 2016 keerde EDEN’s wereld helemaal ondersteboven. Na jarenlang werken aan zijn doorbraak was het opeens zo ver en groeide EDEN uit tot een echt fenomeen. Zijn tweede ep I Think You Thing Too Much Of Me werd een bescheiden succes, waarmee hij het uiteindelijk zelfs tot in de Marquee van Pukkelpop schopte. Zijn debuutalbum Vertigo deed het in 2018 nog beter, maar sindsdien hebben we niks meer van de Ier gehoord.

‘Fucking hell man!’. Zo begint “untitled” en zo word je meteen ook op het verkeerde been gezet, want wie dacht dat het daardoor iets ruiger ging worden, zal zijn oren niet geloven als EDEN twee seconden later met een melancholische gitaarballade start. “untitled” bevat gelukkig ook subtiele samples en een schattig geluidsfragment waarin je kleuters hoort zingen. We denken bij het luisteren naar het nummer dan ook zeer snel aan Bon Iver, die een gelijkaardige sfeer weet neer te zetten. Een vertederende terugkeer.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

8 oktober 2019

About Author

Maxim Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief