Nieuwe singles

Voorbeschouwing Sound Track – Selectierondes 05/10

Selecties Brussel

De laatste selectierondes van Sound Track 2019 in Brussel vinden plaats in Jeugdhuis De Schakel in Sint-Lambrechts-Woluwe. Neem via deze link een kijkje op de Facebookpagina van Jeugdhuis De Schakel en zet je op aanwezig op het Facebookevenement!

Anysa

Anysa straalt zorgeloosheid uit op haar promofoto en haar muziek doet dat eveneens. Deze Brusselse heeft een sound tussen r&b & hiphop in en met haar vleugje soul in de stem resulteert dat in uiterst aangename gehelen. Haar enige officiële release, “Front Porch”, heeft heel wat hitpotentieel en zal iedereen met een neus voor vrolijkheid zeker kunnen smaken. Of ze echt voldoende eigenheid heeft om een verschil te maken, valt nog af te wachten, maar met zo’n stem zal Anysa dat wel voor elkaar krijgen.

Facebook

Jay MNG

‘wa weet ge van die boy kleine jay?’ staat er (inderdaad zonder hoofdletters) in zijn introductie. Tja, niet veel, hé. We weten dat “wa weet ge van die boy” een van zijn songtitels is en dat hij een rapper is. Nog een weetje is dat onze favoriete songtitel zonder twijfel “Ne rentre pas dans ma vibe of karakter” is. Ook al is Jay MNG momenteel nog een ruwe versie van zichzelf, toch horen we al veel talent naar boven borrelen. De teksten zijn doordacht en voelen met momenten bijna aan als poëzie. Ook de basis in de sound is lekker lo-fi vloeiend, alsof Nujabes nieuw leven ingeblazen wordt. Een ferme basis.

Facebook

Forest Africa Danse Music

Wereldmuziek, dat hebben we nog niet gehad op Sound Track! Forest Africa Danse Music heeft als doel om ‘dans en muziek zonder grenzen’ over te brengen naar een breed publiek. Een nobele missie, die tegelijk garant staat voor een plezant feestje. De groep geeft niet alleen concerten, je kan hen ook vinden op dansoptredens en zelfs hun eigen dansworkshops. Eén ding is zeker: stilstaan zal niet getolereerd worden.

Facebook

Coline & Toitoine

Compact Disk Dummies ziet heel wat talent in Coline & Toitoine. Het jonge duo heeft een speciale sound in de aanbieding, die vele invloeden combineert tot de songs meestal losbarsten in een elektropopklank. Verwacht met “Break up with your cellphone” dus geen persiflage of kopie van “Break up with your girlfriend”, want Coline & Toitoine pakt het veel unieker aan.

Facebook

Meer info vind je op de site en Facebookpagina van Sound Track.

Dit artikel werd geschreven door Ann Mulleman en Gilke Geeraerts.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single PINGPONGCLUB - "You Don't Mind It"

Het viertal dat we intussen een lustrum kennen als PINGPONGCLUB was al luttele keren het onderwerp van ons muzikale leesvoer. Over deze…
LiveRecensies

Divided @ Wilde Westen (De Kreun): Niet voor gevoelige trommelvliezen

Op de – voor Belgische normen – warme lenteavond van 5 april begaven de mannen van Divided zich naar het Kortrijkse om…
InstagramLiveRecensies

Mooneye @ Cactus Club: Jongleren met contrast

Mooneye legde de voorbije jaren een intens parcours af. Na een overwinning bij De Nieuwe Lichting, een ep en twee langspelers verzilverde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.