Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yak – “Am I A Good Man”

Het Britse drietal Yak heeft in hun vijf jarige existentie al heel woelige waters door zwommen, maar ze staan er opnieuw met nieuwe muziek. In februari brachten ze het erg gesmaakte Pursuit of Momentary Happiness uit en mochten ze rockgoden Foals op hun Europese tour begeleiden. Toch werd er de afgelopen maanden aan nieuwe muziek gewerkt en namen ze in Nashville en London heel wat nieuwe nummers op. Het resultaat verschijnt op 1 november in de vorm van de Atlas Complex ep. Het gloednieuwe “Am I A Good Man” beloofd alvast heel veel goeds.

Yak heeft altijd wel een psychedelisch kantje gehad en dat horen we ook duidelijk op “‘Am I Good Man”. Dromerige deuntjes vinden al snel hun weg naar onze gehoorgang en zorgen voor de ideale chill-vibe. Het precieze baswerk van Vincent Davies geeft het nummer een luchtig gevoel en is zonder enige twijfel de dragende zuil van het nummer. Het refrein blijft hangen, maar voor het hoogtepunt van het nummer moet je toch op het einde zijn. De heerlijke bombast vliegt je rond de oren en is de kers op de taart van een sterk nummer. Voor meer psychedelische klanken van Yak moeten we ons wel nog een dikke maand gedulden, maar met “Am I A Good Man” zijn we nog even zoet.

Facebook

Volg ons ook op Spotify voor meer nieuwe muziek.

1423 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Yak - Pursuit of Momentary Happiness (★★★★): Cynisme verbindt allesverpletterende grunge en een eigenzinnige soort rockballads

Het drietal uit Londen bracht in 2016 hun debuutplaat Alas Salvation uit, en dat was meteen een schot in de roos. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yak - "White Male Carnivore"

Het debuut van Yak sloeg in 2016 in als een bom. Stevige noise rock dat nergens voor terugdeinsde was het motto. Sindsdien…
Features

Het elftal van het jaar 2016 volgens Tijs Delacroix

Gromgromgrom, de buik van de Tijsbeer is momenteel nog een waslijst aan concertervaringen uit 2016 aan het verteren. Op zoek naar muzikale honing betrad…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.