Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ariel Pink – “Bolivian Soldier”

Binnen een maand is er heel wat nieuw luistermateriaal voor de fans van Ariel Pink. De man is namelijk bezig met zijn archief uit te kuisen, en brengt op 25 oktober twee reissues uit van zijn eerste platen Underground en Loverboy. Maar er is nog meer, Odditties Vol. 2 verschijnt die dag ook en dat is een plaat vol nummers van de man, die nog nooit eerder verschenen en opgenomen zijn in de periode tussen 1999 en 2018. Het is de opvolger van de gelijknamige plaat uit 2008. Daar blijft het niet bij, ook in 2020 kan je heel wat verwachten uit het Ariel Pink archief. Zo komt er nog een derde volume van de Odditties, mag je nieuwe versies van The Doldrums, House Arrest, Scared Famous en Worn Copy verwachten en komt er voor het eerst een vinylrelease van Stranded at Two Harbors. Heel wat lekkers dus voor de fans van Ariel Pink, en uit Odditties Vol. 2 verscheen al “Stray Here With You”. Vandaag krijgen we “Bolivian Soldier” te horen.

Op “Bolivian Soldier” horen we Ariel Pink op zijn sterkst en het zou zomaar een nummer van Pom Pom kunnen zijn. Er zitten dromerige en positieve synthlijnen in met een erg optimistische Ariel Pink, maar de refreinen zijn weer zo bombastisch en over the top dat het allemaal de nodige portie weirdness krijgt. De synthlijn mag dan wel veel op hetzelfde nageltje hameren, door de uitspattingen en onverwachte wendingen weet de song toch onze aandacht op te eisen. Het zal alvast een bont allegaartje worden, die nieuwe plaat van Ariel Pink.

3392 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Yung Lean - Starz (★★★½): Cadavre exquis

Yung Lean, tienervader van de hiphop van de jaren ’10, is het volgende decennium met standvastige tred binnengestapt. Het Zweedse figuur achter…
AlbumsRecensies

Homeshake - Helium (★★½): Een rommelige verzameling van synthdeuntjes

De lo-fi Indie scène is de laatste jaren aan een grote opmars bezig geweest. Artiesten zoals Mac Demarco, Connan Mockasin en Ariel…
AlbumsRecensies

King Dick - Mean Phases (★★★½): Niet voor één gat te vangen!

Voor wie nog nooit van King Dick gehoord heeft: het is het eigenzinnige solo project van het multi-muzikale talent Wim de Busser….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.