Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Script – “The Last Time”

© CPU – Matthias Engels

‘The last time’ dat we nog iets nieuws van onze Ierse vrienden van The Script te horen kregen, dateert van 2017, toen ze hun album Freedom Child uitbrachten. Na een Europese tour, waarbij ze ook bij ons in Vorst Nationaal langskwamen, was er twee jaar stilte. Nu komen ze met een gloednieuwe single “The Last Time” en dat doet de geruchtenmolen draaien: de fans hopen op een gloednieuw album met eventueel één of twee hits à la “Hall Of Fame”, “Breakeven” of “The Man Who Can’t Be Moved”. Misschien dat daar ook weer een tour bij komt kijken!

Het nummer begint met een mix van gitaargetokkel en piano. De vibe is te vergelijken met de intro van “Hey Brother” van Avicii. In de pre-chorus komen er achtergrondeffecten die waarschijnlijk Danny O’Donoghue met een ton reverb zijn. Al snel kom je in een redelijk poppy refrein dat weinig lijkt op het echte werk van bijvoorbeeld “Breakeven”. Dankzij de catchy tekst kan je na één keer luisteren perfect meezingen. Dit nummer is redelijk elektronisch, en dat is iets wat kan charmeren. Toch merk je nog wat aspecten van niet-elektronische instrumenten: je hoort bijvoorbeeld een mix van elektronische en akoestische drum. De grote hoeveelheid aan reverb op de instrumenten geeft dit lied een vol gevoel. Zo zullen ze, ondanks de poppy vibe, nog steeds de (soft-)rockfans kunnen bekoren. Wat “The Last Time” gaat maken, is de herkenbaarheid: iedereen heeft al wel eens een break-up meegemaakt. Als de rest van het hopelijk snel aankomende album er zo uit zal zien, wordt dat weer een voltreffer.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

P!nk @ Koning Boudewijnstadion: Smullen van de hoorn des overvloeds

Met een succesvolle carrière van meer dan twintig jaar achter de rug en wereldhits als “So What”, “Just Give Me a Reason”…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wodan Boys – “Power”

Het zou clichématig zijn om alweer over dat magische Haagse duinwater te beginnen, maar dat is natuurlijk niet zonder reden. Er komt…
AlbumsRecensies

Crumb – AMAMA (★★★★): Koortsachtige zoektocht

Er zijn van die bands die niet gemaakt zijn voor overdag. Crumb is er zo eentje. Het is het type band dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.