banner

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single ILA – “Nude”

De tijden dat ILA alleen de bühne beklom, zijn voorgoed over, want sinds kort wordt ze omringd door twee muzikanten. Dat heeft niet alleen effect op haar liveshow, ook op plaat gaat ze voortaan met haar band de studio in en daar kregen we nu een eerste voorsmaakje van. De afgelopen jaren heeft ILA al heel wat shows mogen spelen en bouwde ze zo aan een mooi muzikaal fundament en aan een mooie pot om aan een nieuwe ep te werken. Ondertussen vond Ilyada Cicek en co. in Noisesome Recordings een veelbelovend platenlabel en brengen ze op 18 oktober de Montage ep uit. “Nude” is een eerste nummer waarin we ze met band te horen zijn en dat klinkt nog altijd even puur en eerlijk als tijdens haar soloperiode.

Het begin van “Nude” neemt ILA helemaal voor haar eigen rekening en ze speelt zich langzaam aan warm met haar gitaar en typerende stem. Het nummer wint langzaam aan aan vaart dankzij de toevoeging van percussie door Cas Kinnaer en een extra sfeervolle gitaarlaag door Sam Smeets. De snijdende stem van ILA geeft “Nude” veel ruwheid en net dat is ook een geheim wapen van de Limburgse singer-songwriter. Vooral het einde heeft het in zich en horen we naast de post-sound ook wat jazzritmes en onverwachte wendingen. ILA geeft zichzelf voor het eerst als band bloot met het sterke “Nude” als resultaat.

De komende maanden kan je ILA o.a. zien in de Muziekodroom in Hasselt (19/10), BarBroos in Gent (5/11) en Pand.A in Kortrijk (23/11).

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1453 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

ILA - Felt (★★★): Tasten in het duister

Sinds enkele weken is er een oude bekende vis terug naar adem komen happen aan het oppervlak der vijver van de muzikale…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single ILA - "Leave Me Dry"

We volgen ILA al een vijftal jaar, maar de laatste tijd bleef het ijzig stil rond het drietal. In 2020 bracht de…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single ILA - "Twenty-Two"

Al in 2017 visten we gretig in de muzikale vijver van België en maakten we kennis met ILA. Het project rond Ilayda…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.