Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single ILA – “Nude”

De tijden dat ILA alleen de bühne beklom, zijn voorgoed over, want sinds kort wordt ze omringd door twee muzikanten. Dat heeft niet alleen effect op haar liveshow, ook op plaat gaat ze voortaan met haar band de studio in en daar kregen we nu een eerste voorsmaakje van. De afgelopen jaren heeft ILA al heel wat shows mogen spelen en bouwde ze zo aan een mooi muzikaal fundament en aan een mooie pot om aan een nieuwe ep te werken. Ondertussen vond Ilyada Cicek en co. in Noisesome Recordings een veelbelovend platenlabel en brengen ze op 18 oktober de Montage ep uit. “Nude” is een eerste nummer waarin we ze met band te horen zijn en dat klinkt nog altijd even puur en eerlijk als tijdens haar soloperiode.

Het begin van “Nude” neemt ILA helemaal voor haar eigen rekening en ze speelt zich langzaam aan warm met haar gitaar en typerende stem. Het nummer wint langzaam aan aan vaart dankzij de toevoeging van percussie door Cas Kinnaer en een extra sfeervolle gitaarlaag door Sam Smeets. De snijdende stem van ILA geeft “Nude” veel ruwheid en net dat is ook een geheim wapen van de Limburgse singer-songwriter. Vooral het einde heeft het in zich en horen we naast de post-sound ook wat jazzritmes en onverwachte wendingen. ILA geeft zichzelf voor het eerst als band bloot met het sterke “Nude” als resultaat.

De komende maanden kan je ILA o.a. zien in de Muziekodroom in Hasselt (19/10), BarBroos in Gent (5/11) en Pand.A in Kortrijk (23/11).

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2027 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ILA - "Ben Anlamam"

We kennen ze niet persoonlijk, maar het zou ons niet verbazen mochten de nachten van Ilayda Cicek wat slapelozer zijn dan anders….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ILA - "Make It Easy"

Ze was een tijdje van de radar verdwenen, maar onlangs heeft Ilayda Cicek haar band ILA nieuw leven ingeblazen. Niet dat het…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Suikerrock vult affiche aan met Faithless, Brihang, Froukje, Royel Otis en meer!

Je zou het misschien niet zeggen als je aan het raam kijkt, maar het festivalseizoen begint nu echt wel heel nadrukkelijk op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.