Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Soccer Mommy – “Lucy”

Natalia Mantini

Soccer Mommy is de nom de plume van de 22-jarige Sophie Allison. De indierock singer-songwriter uit Nashville bracht vorig jaar haar debuutalbum Clean uit, dat op ons lijstje met de 50 beste albums van 2018 belandde, en zelfs uitgeroepen werd tot beste album van 2018 door The New York Times. Allison begon enkele jaren geleden met het opnemen van demo’s op haar kot in New York. Dat studentenleven liet ze echter al snel achter zich om fulltime op muziek te kunnen focussen, en die beslissing werpt duidelijk haar vruchten af. “Lucy” is de eerste single die ze uitbrengt onder haar nieuwe label Loma Vista, waarbij onder andere ook St. Vincent tekende.

Op “Lucy” zingt Soccer Mommy over toegeven aan het kwade. Op haar aankomende nieuwe album zou ze het, in tegenstelling tot op haar debuut, over bredere topics hebben dan de liefde alleen. Toch lijkt het kwade hier verpersoonlijkt te zijn door een homme fatal: ‘the root of all evil in a person with shiny eyes.’ Net als degene aan het woord in dit nummer, kunnen ook wij niet weerstaan aan de verleiding: we willen “Lucy” opnieuw en opnieuw beluisteren. We verwachten ook niets anders van Soccer Mommy, haar muziek leent zich tot lange luistersessies en overpeinzingen. Deze single is een welgekomen vervolg op haar eerdere werk. Ook de lyric video met Matrix-achtige visuals is de moeite, we vragen ons af of er bij de volgende nummers ook zulke creatieve extra’s zullen horen.

Facebook / Instagram / TwitterWebsite

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

19 september 2019

About Author

Gilke Geeraerts


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief