FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste namen voor nieuw Brussels showcasefestival FiftyFifty Lab

FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste namen voor nieuw Brussels showcasefestival FiftyFifty Lab

©️ CPU – Bert Savels

In Brussel is er eindelijk nog een nieuw showcasefestival bijgekomen en dat allemaal dankzij de ambitieuze mensen achter het Brusselse muziekbedrijf FiftyFifty. Hoofddoel van het festival is niet alleen jonge artiesten een podiumkans geven, maar hen in contact brengen met festivals uit heel Europa. Twintig verschillende festivals sturen hun favoriete ontdekking naar Brussel, waar ze zichzelf aan andere festivals kunnen voorstellen, maar ook aan muziekliefhebbers die graag te ontdekken talent aan het werk willen zien. Vandaag maakte de organisatie de eerste namen bekend.

Het BRDCST Festival vaardigt de Belgen Bolt Ruin af, het Griekse festival Plisskën stuurt Danai Nielsen en Fantastic Twins LIVE en de Franse rapper DI#SE zakt naar Brussel af op uitnodiging van Vieilles Charrues Festival. Martin Elbourne (Glastonbury, The Great Escape…) laat ons kennismaken met Eyre Llew, het Luxemburgse Sonic Visions is overtuigd van de belgen Glass Museum, Melt Festival viel dan weer voor de charmes van het Franse duo Love Supreme en het legendarische festival Primavera Sound stelt Maria José Llergo voor. FiftyFifty Lab programmeert zelf Miss Angel, Martha Da’ro, Kobo, Glauque en Velvet Negroni. Andere bevestigingen zijn onder andere Meetsystem (Dekmantel Festival), Naya Ali (FME), Nyoko Bokbaë (Coconut Music Festival), Orians Belt (Oya), Pongo (Paléo), Shortparis (MENT) en VIPRA (Club to Club).

Voor meer info en tickets kan je terecht op de website van het festival. We zijn alvast benieuwd naar de andere namen en kijken nu al uit naar deze spannende programmatie!

1860 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Couleur Café (Festivaldag 2): Nederlandstalige rap voor iedereen

Op de tweede dag van het Brusselse Couleur Café werd de stralende hemel helaas ingeruild voor enkele regenwolken, maar gelukkig stond daar…
InstagramLiveRecensies

Martha Da’ro @ Ancienne Belgique (AB Club): De perfectie loslaten

De rijzende ster die Martha Da’ro een paar jaar geleden was, verdween na de release van haar debuut-ep Cheap Wine & Paris…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2023

Nadat we enkele weken terug al de twintig beste Belgische albums aan je voorstelden, wordt het tijd om ook de dertig beste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.