Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charlotte Day Wilson – “Mountains”

Hoewel Charlotte Day Wilson haar doorbraak bij het grote publiek nog niet heeft gemaakt, brengt deze dame uit Toronto keer op keer een staaltje hoogstaande muziek voor de dag. De 25-jarige bezit niet alleen een unieke stem, maar producet ook haar eigen muziek en speelt piano, gitaar en saxofoon. Haar muzikale stijl is niet gemakkelijk onder te brengen onder één specifieke noemer, aangezien ze haar sound op authentieke wijze ontleent aan genres als soul, jazz, electro, pop en r&b. In het verleden werkte ze reeds samen met artiesten van de bovenste Canadese plank zoals Daniel Caeser, BADBADNOTGOOD en River Tiber.

In 2016 stelde ze haar eerste ep CDW voor en twee jaar later kwam de ep Stone Woman uit, die in 2018 deel uitmaakte van de Dansende Beren lijst van de 33 leukste ep’s uit 2018. De zachte, dromerige en nostalgische sound bleef wat onveranderd over die twee jaar, maar daar brengt de artieste met haar nieuwe single “Mountains” verandering in. Het nummer heeft iets van een sombere klaagzang dat gaat over het intense verdriet als gevolg een dierbaar iemand die haar verlaat. Het kippenvel moment komt er met het refrein wanneer de intense emoties kracht worden bijgezet door het meezingende gospelachtige koor.

We hopen dat deze duik in het diepste van haar gevoelens betekent dat we nog meer van deze eerlijke sound mogen verwachten in haar toekomstig werk. Het is momenteel onduidelijk of dit nummer deel zal uitmaken van haar debuutalbum.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single WILSN - "I Got You"

WILSN verscheen al een tijdje geleden op onze berenradar en scoorde goede punten door haar gezellige muziek. Haar nummers bevatten steeds een…
AlbumsRecensies

RiTchie - Triple Digits [112] (★★★½): Zelfzorg buiten de lijntjes

Het is een tijdlang onduidelijk geweest hoe de weg van Nathaniel Ritchie verder zou lopen. Na het overlijden van bandgenoot Stepa J….
AlbumsRecensies

Grace Cummings - Ramona (★★★★½): Gracieus, groots, geweldig

We schreven het vroeger al en we herhalen het nog eens: Grace Cummings heeft een dijk van een stem. De Australische singer-songwriter…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.