FeaturesInterviews

Interview Promis3: ‘We verkennen de oneindige mogelijkheden van muziekgenres, identiteit, mode en esthetiek’

In de aanloop naar het Dansende Beren Showcasefestival op 21 september stellen we de acts nog eens aan je voor met een klein maar fijn interview. Promis3 is het gezamenlijke project van Andras Vleminckx en Brent Dielen. Samen maken ze atypische popmuziek die ze combineren met visuele concepten. Hun eerste ep Like Trying to Land On A Cloud kwam uit aan het begin van de zomervakantie, en kon bij ons al op veel bewondering rekenen.

Hoe zijn jullie begonnen met Promis3?

Andras: Een jaar geleden hebben we elkaar heel toevallig ontmoet op een feestje in een oude kerk in Mechelen. Met zijn interessante en unieke uiterlijk onderscheidde Brent zich van alle andere aanwezigen. Ik wilde weten wie hij was, en toen zijn we beginnen praten. Hij toonde me zijn Instagram en ik was meteen onder de indruk van zijn ongelofelijke illustraties. Daarna is hij de visuals beginnen maken voor mijn vorige project, LIMITS. Na een tijdje postte Brent ook intrigerende teksten en poëzie op zijn Instagramstories. Uiteindelijk beslisten we om samen eens een schrijfsessie te houden; die ging echt goed en daar begon het project.

Wat is het verhaal achter jullie artiestennaam?

Dat houden we liever voor onszelf. We houden wel van het trashy aspect van het schrijven van de ‘e’ als een ‘3’, het doet ons denken aan een oude SEGA of Playstation 1-game.

Hoe zien de komende maanden eruit voor jullie?

Binnenkort komt er een cover aan van “Blue” van Eiffel 65, daar hebben we onze eigen versie van gemaakt. We zijn momenteel bezig met het artwork daarvoor. Dat project was een guilty pleasure, we hebben het nummer helemaal vervormd tot een futuristisch en destructief klinkende song. Ook hebben we een collab met Emma Bale, die we nu al live brengen als featuring tijdens haar shows.

Wat was jullie beste optreden tot nu toe?

We hebben nog maar één try-out als Promis3 achter de rug, en één collab met Emma Bale die we onlangs live hebben gebracht. Dat nummer gaan we ook performen op Emma Bale’s toekomstige optredens. De respons was tot nu toe enorm goed.

Wat inspireert jullie op dit moment?

Qua muziekgenres worden we geïnspireerd door nineties en nillies r&b en UK garage, trance en europop, hyperpop, grime…

Met welke Belgische artiest zouden jullie een samenwerking wel zien zitten?

Soulwax, met hun ongelofelijke producties, remixes, concepten en shows. Naast het feit dat het allemaal mega goed klinkt, zien de shows, artwork en visuals er ook nog eens heel goed uit en klopt heel het plaatje.

Op welk podium willen jullie ooit nog staan?

SXSW, dat is ook een showcasefestival en het lijkt ons een coole opstap naar een breder publiek. Ook het feit dat het breder is dan enkel muziek interesseert ons: er komen ook multimedia, tech en film aan bod.

Wat mogen we van jullie verwachten op ons festival?

Een verhoogde focus op onze totale multimedia-ervaring, die we ons ‘Simulated Paradise’ noemen. Hier verkennen we de oneindige mogelijkheden van muziekgenres, identiteit, mode en esthetiek.

Facebook / Instagram / Twitter

Related posts
LiveRecensies

Dour 2022 (Festivaldag 2): Op automatische piloot

Na een veredelde opwarmingsronde op woensdag was het gisteren tijd om de hele DOUR-weide open te gooien voor het publiek. Muzikaal kwam…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Promis3 - "Die in This Moment"

Hyperpopfans van Belgische bodem kennen ondertussen wellicht Promis3 al, en als dat nog niet het geval is, dan wordt dat hoogdringend de…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

The Vaccines, Charlotte Adigéry & Bolis Pupul en meer komen naar de Lokerse Feesten

Vrijdag hebben we vaak festivalnieuws in de aanbieding en vandaag is dat niet anders. Lokerse Feesten komt met het heugelijke nieuws dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.