Albums, Recensies

Promis3 – Like Trying To Land on a Cloud (★★★★): Creatieve uitspatting op een roze wolk

Het gloednieuwe popduo Promis3 nam een maand geleden een vliegende start met hun debuutsingle “Losing Our Connections”. Promis3 is het nieuwe project van zanger & creatieveling Brent Dielen en de producer Andras Vleminckx. Die laatste ken je trouwens misschien ook onder de naam LIMITS, waarmee hij al aardig wat successen heeft geboekt. Met grote ambities en een goed team rond hun, kan dit niet anders dan een succesverhaal worden. De debuut-ep moet de eerste stap naar faam zijn en dat doet het in onze ogen ook op een opmerkelijke wijze.

Like Trying To Land on a Cloud doet zijn naam alle eer aan en klinkt echt alsof je op een roze wolk hangt, die wat gelijkenissen vertoont met suikerspin. Hun elektronische muziek heeft iets dromerig, maar ook iets zeemzoet dat je aan het lekkerbekken krijgt. “Chasing Waterfalls” is in ieder geval de meest geschikte opener die ze voor hun debuut-ep konden kiezen. Productioneel is het echte wereldklasse en hoor je een zeer uitgebalanceerde, maar ook interessante popproductie, die we in België onder andere ook bij Oscar & The Wolf al vaker te horen kregen. Dansbaar, melodieus, lichtjes oosters en een echt festivalanthem in wording.

Zanger en visuele trekker Brent Dielen vertoont overigens heel wat gelijkenissen met Max Colombie. Een lichtjes extravagante, adembenemend presence, een herkenbare stem en een echte visie. We zouden niet opkijken moest Dielen dus in de loop der tijd even groot worden, want dankzij de creatieve producties van Vleminckx weet het duo echt sfeer te scheppen. “ICONS” past bijvoorbeeld in geen enkele schuif en heeft heel wat wendingen, die zo mooi in elkaar overgaan dat je haast zou vergeten dat de verschillende componenten zo verschillend van elkaar zijn. Ook debuutsingle “Losing Our Connection” kan er iets van en overtuigt absoluut in de context van de andere nummers.

Like Trying To Land on a Cloud is verre van voorspelbaar en overklast heel wat andere, gelijkaardige popacts door een zeer creatief gebruik van geluiden en sounds. Kijk maar naar ep-closer “Angels”, dat ondanks een ballade te zijn allesbehalve saai en voor de hand liggend klinkt. Het mag duidelijk zijn, bij Promis3 mogen we ons voortaan verwachten aan zeer straffe, moderne electropop songs in combinatie met zeer goede visuals. Wie niet waagt, niet wint, en deze band blijkt overduidelijk te winnen. Hun moed voor experiment en creativiteit is opmerkelijk.

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek!

14 juni 2019

About Author

Maxim Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief