Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Perfume Genius – “Eye in the Wall”

Dat Mike Hadreas er al een bewogen leven heeft opzitten, is een understatement: als enige openlijke homo werd hij meermaals met de dood bedreigd op school in Seattle, waarna hij verhuisde naar Brooklyn en zowel portier als zwaar druggebruiker werd. Dit samen met het verdict dat hij leed aan de ziekte van Crohn bracht hem naadloos bij muziek. Als een soort uitlaatklep voor al zijn zorgen, laadde hij regelmatig iets op onder de naam Perfume Genius op het toen nog populaire platform MySpace. Dat resulteerde in vier albums, heel wat andere besognes – binnenkort speelt Hadreas in een dansvoorstelling waarvoor hij zelf een aantal muzikale stukken afleverde – en nu eindelijk nog eens vers materiaal.

Veruit zijn meest uitgesponnen werk, maar “Eye in the Wall” is allerminst vervelend. Met Afrikaanse ritmes en een bezwerende Perfume Genius zorgt Hadreas voor een heimelijk dansmoment. ‘Een kosmische peepshow’ is hoe hij het omschrijft en inderdaad hoe wij het voelen. Deze negen minuten wakkeren onze goesting aan in meer muziek van de man, die we overigens graag nog eens in België zouden zien verschijnen!

WebsiteFacebook

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

 

14 september 2019

About Author

Simon Proost


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief