FeaturesInterviews

Interview Omar Dahl: ‘We namen onlangs een livesessie op in een kapel’

In de aanloop naar het Dansende Beren Showcasefestival op 21 september stellen we de acts nog eens aan je voor met een klein maar fijn interview. De eerste band die we wat beter leren kennen, is Omar Dahl. Onlangs werden zij geselecteerd voor het nieuwe muziekconcours Sound Track, net als enkele andere artiesten op onze line-up. Deze vierkoppige groep brengt een mix van elektronische muziek en blaas- en snaarinstrumenten. Met hun eigenzinnige stijl doen zij de grenzen vervagen tussen diverse genres en continenten, en dat alles op een manier die je heupen vlotjes in beweging zet.

Hoe zijn jullie begonnen met Omar Dahl?

Het idee is ontstaan rond een baslijntje dat onze gitarist Daan had gevonden. Het zit er nu niet meer in, maar dat lijntje vormde wel de basis van ons nummer “Buteo”. We waren toen al met drie muzikanten en hadden het idee om elektronische muziek te maken aan de hand van onze melodieën. Daarom haalden we Chiel erbij als producer. Na bijna een jaar aan onze muziek te werken, waren we klaar voor een eerste optreden.

Wat is het verhaal achter de bandnaam?

De naam Omar Dahl komt uit een roman van Jonathan Lethem. Het personage komt slechts één keer voor in het verhaal, maar zijn naam paste wel perfect bij de muziek die we maakten.

Hoe zien de komende maanden eruit voor jullie?

In september staan er vooral veel optredens op de planning, met het Showcasefestival van Dansende Beren als een van de hoogtepunten. We namen ook net een livesessie op in de kapel van het Kievitsnest in Antwerpen. Daarvan worden nu de beelden gemonteerd, terwijl wij de laatste hand leggen aan een nieuwe single!

Wat was jullie beste optreden tot nu toe?

We hebben veel goede herinneringen aan onze eerste optredens in de buurt, waar we steeds met veel enthousiasme werden onthaald door onze vrienden. Laatst sloten we het Tropen Tango Festival af in Duitsland. Voor onze muziek is de setting heel belangrijk, en daar voelden we dat alles klopte. Eenzelfde gevoel hadden we onder de Spaanse zon tijdens onze set op Wakana Reunion eind mei.

Wie inspireert jullie op dit moment?

Onze muziek blijft altijd een mix van Arabische/Oosterse melodieën en strakke beats. Daarom lopen onze invloeden ook uiteen van bands als Black Flower tot producers als Polo & Pan.

Met welke Belgische artiest zouden jullie een samenwerking wel zien zitten?

We maakten ooit al een eigen versie van Buscemi’s “Sahib Balkan”. Ook een samenwerking zouden we zeker zien zitten.

Op welk podium willen jullie ooit nog staan?

Festivals als Fusion en Waking Life staan zeker op ons lijstje.

Wat mogen we van jullie verwachten op ons festival?

Het iets latere uur komt onze muziek zeker ten goede. We gaan ons smijten, en hopen dat dat aanstekelijk werkt!

Facebook / SoundCloud

Related posts
FeaturesInstagramInterviews

Maak kennis met Sweats: 'We zullen hard en zwoel de nacht in gaan'

We hebben er lang op gewacht, maar op dinsdag 12 oktober vindt er eindelijk nog eens een Dansende Beren Showcase plaats. Voor deze editie trekken…
FeaturesInstagramInterviews

Maak kennis met Ciao Kennedy: 'Ciao Kennedy is vooral een verhaal van vrienden en een gelukkig toeval'

We hebben er lang op gewacht, maar op dinsdag 12 oktober vindt er eindelijk nog eens een Dansende Beren Showcase plaats. Voor deze editie trekken…
FeaturesInstagramInterviews

Maak kennis met NUTSHELL: 'Verwacht een implosie van je brein en een explosie van je ziel'

We hebben er lang op gewacht, maar op dinsdag 12 oktober vindt er eindelijk nog eens een Dansende Beren Showcase plaats. Voor deze editie trekken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.