Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sights & Sounds – “Resurface”

Het Canadese Sights & Sounds keerde dit jaar na drie jaar radiostilte terug met nieuwe muziek. Het project ontstond inmiddels meer dan tien jaar geleden en bevat leden van zowel Comeback Kid, Sick City als Figure Four. Hun vorige en tot op heden ook enige album Monolith verscheen in 2009, maar op 11 oktober verschijnt met No Virtue toch nog een tweede album van het viertal uit Toronto. Onlangs kregen we daarvan al de titeltrack te horen en nu is er dus “Resurface”.

Van de eerste single “No Virtue” waren we iets minder fan, maar gelukkig is er nu “Resurface”. Het nummer zit zowel muzikaal als tekstueel heel goed in elkaar en toont het potentieel van Sights & Sounds in volle glorie. De melodielijn en ritmiek zitten goed en de sound klinkt fris en strak. De synths geven het geheel een zweverig karakter en passen helemaal bij de vettige elektrische gitaar en de bas. De ruigheid in de stem van Andrew Neufeld past trouwens perfect bij de nieuwe sound en krijgt genoeg ruimte om zich te kunnen ontplooien. Sights & Sounds slaagt erin om een radiovriendelijk nummer neer te zetten met “Resurface”, zonder zichzelf te verkopen aan de commercie. Benieuwd of ze nu terug aan het succes van de debuutplaat zullen kunnen komen met hun nieuwe album No Virtue.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1361 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Groezrock 2019 (Festivaldag 2): Invloed van het wisselvallige weer

De tweede dag van Groezrock was er eentje waarbij wisselvalligheid troef sloeg. Niet alleen in het weer, maar eveneens op het muzikale…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jawbreaker nieuwe headliner Groezrock 2019

Jawbreaker voert vanaf vandaag, naast Dropkick Murphys, de affiche van Groezrock 2019 aan. Nadat ze hun gitaren meer dan 20 jaar aan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sharon Van Etten - "Comeback Kid"

Vier jaar is het geleden dat we nog eens iets van Sharon Van Etten te horen kregen. In die tijd ging ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.