Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Korn – “Can You Hear Me”

Korn bracht een tijdje geleden al twee singles uit. “Cold” was een greep naar vroeger, waar Jonathan Davis uithaalde als voorheen. Ook de single “You’ll Never Find Me” ging de mosterd halen daar waar ze vroeger zo goed met scoorden. Dat stemde ons eerlijk gezegd heel gelukkig, want de laatste jaren was Korn niet altijd een garantie op goede songs en albums. Dat Korn dit jaar een nieuw album zal uitbrengen, zal menig metalfan gunstig stemmen.

Op “Can You Hear Me” doet Korn het iets rustiger. Er wordt minder expliciet uitgehaald dan in bijvoorbeeld “Cold” en dat vinden we jammer. Op elk album van Korn staan wel meerdere van deze eerder monotone nummers en op een album zorgt dat steeds voor een goede balans met het wispelturige karakter van de band. We kunnen alleen als kanttekening zetten dat de keuze als single misschien wat ongelukkig is. De grote fanbase zal dit ongetwijfeld goed vinden, maar als single missen we ergens de keiharde uithalen. Wel doen de visuals het op deze clip weeral uitstekend.

Korn doet het hier dus wat rustiger aan, maar je kan het moeilijk een ballad noemen. Iets minder variatie dan de vorige twee singels, maar laten we dit de maatvastheid van Korn noemen. Op 13 september brengt Korn The Nothing uit. Dit jaar zijn we al verwend met grote metalreleases van onder andere Slipknot en Rammstein, en we mogen ons vanaf volgende week verblijden met deze nieuwe boorling.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Graspop Metal Meeting 2022 (Festivaldag 3): Helse hitte en nieuwe headliners

Met de zonnecrème in de ene hand en het flesje water in de andere, trotseerden de moedigste metalheads de duivelse warmte van…
LiveRecensies

Rock am Ring 2022 (Dag 3): Op volle snelheid en met razende gitaren richting geblokte aankomstvlag

Bij het aanbreken van de laatste dag op Rock am Ring stonden er weer een aantal oude bekenden op onze planning. Waar…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Korn - Requiem (★★★★): Emotionele uppercut van jewelste

Drugsmisbruik, bedrog en kindermishandeling. Het zijn slechts enkele voorbeelden van de talloze donkere thema’s die Korn al bijna dertig jaar behandelt in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.