Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ora The Molecule – “When Earth Took A Breath”

Creatieve geesten ontmoeten elkaar soms op de meest ongewone plekken. Nora Schjelderup, tevens de frontvrouw van de groep, groeide op in Noorwegen, maar startte Ora The Molecule in Los Angeles, waar ze de synthesizer-speler Jan Blumentrath en drummer Sju Smatanova ontmoette. Ondertussen wonen ze in de bergen van Andalusië en het Britse platteland, waar ze ook aan hun muziek werken. Hun inspiratie haalden ze deze keer bij onder andere Suzanne Vega en Kraftwerk.

In vergelijking met hun vorige single “Salé”, die overigens zeer geslaagd is dankzij een spannende mix tussen Spaanse en Afrikaanse geluiden, is het nieuwe nummer “When Earth Took A Breath” iets melodieuzer en meeslepender. Het dansbare maakt deze keer plaats voor een mystieke vorm van avant-garde pop die wat met acts zoals The Japanese House of Lykke Li kan vergeleken worden. De aanhoudende synthmelodie blijft ook snel hangen, waardoor we met onze gedachten nog even na het nummer ronddobberen in de sfeer. Ontroerend en met een waanzinnig mooie ziel.

De bijhorende clip van Lambert Grand is daarbovenop zeker ook aan te raden!

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

6 september 2019

About Author

Maxim Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief