Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Patrick Watson – “Dream For Dreaming”

© Clyde Henry

Naar aanleiding van zijn nieuwe album lost Patrick Watson vandaag de single “Dream For Dreaming”. Het zesde album van Watson zal de naam wave dragen en het komt uit op 18 oktober. Daar waar hij in zijn beginjaren begon als koorknaap, groeide de Canadees uit tot een singer-songwriter die zich toespitst op een mix van indie rock en klassieke muziek. Zijn band bestond oorspronkelijk uit drie leden, maar tijdens het schrijven van dit aankomend album heeft de drummer de groep verlaten. Dit zorgde voor heel wat gepuzzel in de bezetting.

Naast het voorval met de drummer, stierf ook Watson zijn moeder en besloten hij en zijn partner om niet langer samen door het leven te gaan. Vandaar dat het album wave vooral zal gaan over de onvaste tijdelijkheid van alle aspecten in het leven. De daarbij horende gevoelens zijn alvast te horen in het openingsnummer “Dream For Dreaming”. Het gaat over hoe je opeens overspoeld kan geraken door allerlei onvoorspelbare gebeurtenissen en dat het leven opeens snel kan gaan. Over hoe dromen abrupt onderbroken kunnen worden. Het nummer heeft iets zweverigs over zich heen, maar minder dan dat we hadden verwacht. Er zit zelfs wat tempo in.

Dankzij de release van dit nummer heeft Patrick Watson onze aandacht getrokken en kijken we uit naar het album. Zondag 8 maart komt Watson met zijn band naar het koninklijk Circus in Brussel.

Site / Facebook

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Condore – “This Night”

Na vele jaren als toetseniste voor Dan San besloot de Luikse Leticia Collet in 2018 om haar soloproject Condore op touw te…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kuusi - "Sneaky Maze"

Kuusi is een Fins woord dat zowel zes, dennenboom als jouw maan kan betekenen. Achter deze feeërieke artiestennaam schuilt zangeres Fien Druyts….
LiveRecensies

Patrick Watson @ Koninklijk Circus: Als een gigantische vloedgolf

De Canadese singer-songwriter Watson heeft met het wonderlijke Wave een pracht van een nieuw album uit. Die presenteerde hij tijdens de gelijknamige…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.