Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Patrick Watson – “Dream For Dreaming”

© Clyde Henry

Naar aanleiding van zijn nieuwe album lost Patrick Watson vandaag de single “Dream For Dreaming”. Het zesde album van Watson zal de naam wave dragen en het komt uit op 18 oktober. Daar waar hij in zijn beginjaren begon als koorknaap, groeide de Canadees uit tot een singer-songwriter die zich toespitst op een mix van indie rock en klassieke muziek. Zijn band bestond oorspronkelijk uit drie leden, maar tijdens het schrijven van dit aankomend album heeft de drummer de groep verlaten. Dit zorgde voor heel wat gepuzzel in de bezetting.

Naast het voorval met de drummer, stierf ook Watson zijn moeder en besloten hij en zijn partner om niet langer samen door het leven te gaan. Vandaar dat het album wave vooral zal gaan over de onvaste tijdelijkheid van alle aspecten in het leven. De daarbij horende gevoelens zijn alvast te horen in het openingsnummer “Dream For Dreaming”. Het gaat over hoe je opeens overspoeld kan geraken door allerlei onvoorspelbare gebeurtenissen en dat het leven opeens snel kan gaan. Over hoe dromen abrupt onderbroken kunnen worden. Het nummer heeft iets zweverigs over zich heen, maar minder dan dat we hadden verwacht. Er zit zelfs wat tempo in.

Dankzij de release van dit nummer heeft Patrick Watson onze aandacht getrokken en kijken we uit naar het album. Zondag 8 maart komt Watson met zijn band naar het koninklijk Circus in Brussel.

Site / Facebook

5 september 2019

About Author

Margo Maebe


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief