Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cigarettes After Sex – “Heavenly”

© CPU – Joost Van Hoey

De storm rond Cigarettes After Sex ging begin dit jaar even liggen. Het viertal uit Texas scoorde onverwachts goed met hun debuutplaat Cigarettes After Sex en groeide al snel door tot een enorm geliefde band over de hele wereld. Op nieuwe muziek moesten we wel een tijdje wachten, want hun vorige nummer “Neon Moon” verscheen eind vorig jaar. Greg Gonzalez en zijn bandleden namen dit voorjaar de tijd om hun nieuwe album af te werken om dan deze zomer weer heel wat shows in Europa en Zuid-Amerika te spelen. In herfst gaat het kwartet alweer op pad en dat dus met heel wat nieuwe muziek, want het nieuwe album Cry verschijnt op 25 oktober. Vandaag ging het nieuwe nummer “Heavenly” alvast in première bij Annie Mac.

“Heavenly” is een typisch Cigarettes After Sex nummer geworden, maar desondanks hoor je ook een duidelijke verderontwikkeling in de sound. De band is enorm geliefd omwille van zijn intieme sfeerschepping en ook op “Heavenly” is deze weer aanwezig. Het nummer heeft desondanks een iets sneller tempo dan een regulier Cigarettes After Sex-nummer en dat is toch wel even wennen. Greg Gonzalez bezingt ons weer met zijn warme en rustige stem en brengt ons bij deze warme temperaturen nog een tikkeltje meer aan het smelten. Cigarettes After Sex grijpt met “Heavenly” terug naar zijn succesformule, maar heeft er toch wat aan gesleuteld. De band blijft dus zichzelf met het spontane “Heavenly” trouw, zonder echt in herhaling te vallen!

Op donderdag 7 november staat Cigarettes After Sex in een reeds uitverkocht Koninklijk Circus in Brussel.

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2072 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Cigarettes After Sex - X's (★★): Weer hetzelfde, maar dan anders

Wie Cigarettes After Sex zegt, zegt zwoele zomeravonden op het strand of regenachtige zondagen ergens mid-november. De band rond Greg Gonzalez staat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cigarettes After Sex - "Baby Blue Movie"

Cigarettes After Sex staat er niet om bekend de meest verrassende band te zijn. De groep rond Greg Gonzalez maakt intieme en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cigarettes After Sex - "Dark Vacay"

Soms heb je van die artiesten die een nieuwe single aankondigen en waarbij je meteen weet hoe die zal klinken. Cigarettes After…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.