Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Airbourne – “Boneshaker”

Hoe vettiger hoe prettiger, het geldt zonder twijfel voor de Australische hardrockband Airbourne. Kind aan huis bij bands als AC/DC, Judas Priest en Thin Lizzy. Dat de band daar de mosterd haalt, wordt na het beluisteren van “Boneshaker” al vrij snel duidelijk. Het is direct ook de titel- en openingstrack van hun vijfde album, dat vanaf 25 oktober geleverd wordt bij de plaatselijke platenboer.

Over dat album wist de band al te vertellen dat de fans geen ballads, keys of akoestisch werk moeten verwachten. Het album is volgens hen ‘pure rock ‘n’ roll, verbrand rubber, gemorste benzine en roodgloeiende motorkleppen’. Meer metal kan je niet zijn, en het viertal achter Joel O’Keeffe houdt bij “Boneshaker” ook voet bij stuk. De typische riffs, drums en schreeuwende stem zorgen voor een klassieke Airbourne schijf, zonder al te veel te verrassen. Wie al eens blik werpt op de tracklist voor Boneshaker weet direct dat de overige negen nummers in dezelfde lijn als de titeltrack zullen liggen. De meest innoverende band zullen de Australiërs nooit worden, al zal dit nummer zonder twijfel voldoende olie op het vuur gooien bij hun verschroeiende liveshows.

Boneshaker tracklist:

  1. Boneshaker
  2. Burnout The Nitro
  3. This Is Our City
  4. Sex To Go
  5. Backseat Boogie
  6. Blood In The Water
  7. She Gives Me Hell
  8. Switchblade Angel
  9. Weapon Of War
  10. Rock ‘n Roll For Life
125 posts

About author
Alles kan, alles mag.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Airbourne - Boneshaker (★★★★): Blijven doen waar ze goed in zijn

Een geslaagd concert op Pukkelpop en een passage in een uitverkochte Trix in hetzelfde jaar: dat moeten de gekke mannen van Airbourne…
LiveRecensies

Pukkelpop 2019 (Dag 4): Volksverhuizingen allerhande

De laatste dag van Pukkelpop was er een waarop de zware gitaren de Main Stage overnamen naast het jonge geweld van Billie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.