AlbumsRecensies

Ho99o9 – Cyber Warfare (★★★½): Extreme veelzijdigheid die donker blijft

Een vreemde eend in de bijt, dat is het minste wat je kan zeggen van Ho99o9. Je spreekt het uit als ‘horror’, en de naam is niet gestolen. Ze worden graag aanzien als de heropleving van Bad Brains en in deze tijdsgeest is dat eveneens niet gestolen. Toch is het geen rechtdoor hardcore, maar hoor je ook invloeden van hiphop. Bad Brains heeft op een bepaald moment voor reggae gekozen, maar die kelk laten deze heren passeren.

Ho99o9 is een hardcore/punkcollectief dat zwaar beïnvloed is door donkere hiphop. Dit trio komt uit New Jersey, maar verhuisde naar LA om muzikale redenen. Het drietal bestaat uit twee zangers, theOGM en Eaddy, die ook de elektronica verzorgen. De drummer is de voormalige drummer van Black Flag, Brandon Pertzborn. Mooie adelbrieven kunnen ze ook voorleggen, want er is ondertussen ook getourd met Korn, Alice in Chains, Dillinger Escape Plan enzovoorts.

Ho99o9 is een band die niet graag wordt aanzien als een gewone, doorsnee band. En ook dat wordt op deze ep duidelijk gesteld. Aan de ene kant hoor je de hardcore/punk invloeden, maar deze invloed heeft duidelijk niet de bovenhand op Cyber Warfare. Alhoewel nummers als “Shadowrun” en “F.O.G.” het tegendeel bewijzen, want deze nummers zijn echt snoeihard. Echte hardcore/punk met een smerige trashinvloed maakt dat deze twee nummers meer zijn dan maar gewone, doorsnee exemplaren. Vooral afsluiter “F.O.G.” is een schitterende aanvulling.

Deze ep is uitgebracht naar aanleiding van het eerste nummer “Master of Pain”, dat geschreven werd voor het magazine Heavy Metal Music. De videoclip voor “Master of Pain” is geschreven door Aaron Gillespie (Bionic Man, Green Lantern, Lady Demon) met kunstwerken van Arturo Lauria en tekst van DC Hopkins. En zeer geslaagde clip die het bekijken zeker waard is. Ook hier is het nummer meer hardcore/punk georiënteerd, maar ook nu hoor je reeds invloeden van de donkere hiphop.

Andere nummers op deze ep zijn even donker, maar wel in een andere stijl. De agressie is nog aanwezig, maar je merkt wel dat de vibe anders is. Af en toe neigt de muziek naar oude Prodigy, en dat is een positief gegeven. Het industrieel karakter van de band vind je eveneens terug op elke song. Ergens op het wereldwijde web kwamen we de muziekstijl horrorcore tegen, en als je even naar de muziek luistert, dan kan je dit wel begrijpen.

Cyber Warfare kwam uit op 15 augustus en is een aanvulling op de vorige ep Cyber Cop. Geproducet door verschillende personen en met verschillende genres is Cyber Warfare zeker niet zomaar opvulling. Dit is een ep waarop Ho99o9 weer hun veelzijdigheid laat zien en zich niet in een hokje weg laat steken.

Ho99o9 heeft juist intensief getourd met Korn en Alice in Chains, dus we verwachten niet onmiddellijk een Europese tour.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Nas - Magic 3 (★★★½): Een goochelaar onthult nooit zijn geheimen

Een van de meest bezige bijen in het huidige rapgenre is niemand minder dan (en ietwat verrassend) Nas. Na een van de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Brihang - "Telefoontje"

Wie denkt dat West-Vlaams een plat dialect is, die is eraan voor de moeite en dat bewijst onder andere Brihang al een…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single SLOE JACK - "BRAIN ROT"

SLOE JACK, echte naam Jack Mark Garrity, is een Australische zanger, songwriter en producer. Hij groeide op in een klein plattelandsstadje in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.