Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Long Beard – “Getting By”

Long Beard is het alias van Leslie Bear, een dame (zonder baard) uit New Jersey die jangly bedroompop maakt. De release van haar debuutplaat is ondertussen al vier jaar geleden en sindsdien is nieuw materiaal uitgebleven. In 2019 besloot Bear echter om nieuw leven in Long Beard te blazen met een volgende langspeler. Means to Me zal verschijnen op vrijdag 13 september, maar schrik voor onheil zullen we op deze vrijdag de dertiende zeker niet ervaren. Met singles “Sweetheart”, “Means to Me” en nu ook “Getting By” werd de zoete toon namelijk alvast gezet.

Op “Getting By” bewaart Long Beard het midden op elk denkbaar vlak. De balans tussen toegankelijke patronen en onvoorspelbare wendingen zit goed, net als de verhouding tussen heimwee en hoop en de afwisseling van een waas aan klanken en detailwerk in de overlappende gitaarlijnen. Het harmonieuze eindresultaat is geen bedroompop volgens het boekje, het is beter dan dat. “Getting By” is zowel lichtjes hartverscheurend als -verwarmend over de hele lijn, maar wereldschokkend valt het ook weer niet te noemen. Dat hoeft dan ook niet, aangezien Long Beard bewijst dat die middenweg echt haar ding blijkt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

22 augustus 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief