banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thom Yorke ft. Flea – “Daily Battles”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Radioheads frontman Thom Yorke bracht eind juni zijn vierde indrukwekkende soloplaat ANIMA uit. Ook al zullen we daar nog een hele tijd zoet mee zijn, bezige bij Yorke weet van geen ophouden. Er kwam nog een ep uit met remixes van “Not The News” en nu lost hij “Daily Battles”, een nummer dat gebruikt zal worden in de nieuwe film ‘Motherless Brooklyn’ van Edward Norton. Op de single is ook Flea te horen, je welbekend als bassist van Red Hot Chili Peppers. Multi-instrumentalist Flea hangt echter niet alleen de funky handstandclown met kleurrijk broske uit in de Chili Peppers, hij maakt ook deel uit van heel wat klassiekere, elektronische of jazzy projecten, zoals Atoms for Peace. Ook Yorke speelt in die band; de twee zijn dus al lang geen onbekenden meer en tonen op “Daily Battles” hoe goed ze elkaar aanvullen.

“Daily Battles” klinkt eenvoudig, maar net daarin ligt de sterkte van het nummer. Het is allemaal erg beeldend en dus uiterst geschikt om een film te ondersteunen en het verhaal een extra lading emotie te geven. Thom Yorke’s stem ontroert wanneer hij de hoge tonen opzoekt en de rauwheid naar boven komt, zo ongekunsteld puur krijg je het niet vaak. Wanneer Flea’s blazers er dan nog eens bij komen kijken, worden werkelijk alle gevoelens eruit gegooid en is het plaatje compleet. “Daily Battles” is groots in zijn eenvoud en de film zal heel goed moeten zijn om het nummer eer aan te doen.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Problem of Leisure: A Celebration of Andy Gill and Gang of Four (★★★½): Ode aan de grondleggers van de postpunk

Met bands als Squid, black midi, Shame en Black Country, New Road beleeft postpunk momenteel alweer een spannende heropleving. Deze jonge wolven…
FeaturesMuzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (17 mei - 23 mei)

Een nieuwe week, dat betekent een nieuw overzicht vol muzieknieuwtjes! Eindelijk kon het Eurovisiesongfestival van start, en wat een spannende editie was…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjesUitgelicht

Festivalzomer 2021: Wat gaat er wel en niet door?

De zomer van 2020 viel tegen. Niet alleen was het moeilijker om grote reizen te maken, maar ook in eigen land waren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.