Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Hobo Johnson – “Subaru Crosstrek XV”

Hobo Johnson maakt wat hij zelf beschrijft als ‘sad boi hiphop’, maar triest worden we niet van zijn muziek. Ook al zijn Frank Lopes’ teksten vaak niet de meest optimistische, ter compensatie wordt de sound langs alle kanten belaagd met grooves. De associatie met Rex Orange County durft dus al eens naar de oppervlakte komen, maar eigenlijk brengt deze Amerikaan alles net iets rauwer. Op 13 september komt zijn tweede album uit en die zal The Fall of Hobo Johnson heten. Daar kregen we al “Typical Story” en het allesbehalve lelijke “Uglykid” van te horen. Nu is het tijd voor een nieuw exemplaar dat de autoliefhebbers onder ons misschien wel extra zal prikkelen.

“Subaru Crosstrek XV” is de titel van Lopes’ nieuwe single, en voor zij die niet thuis zijn in de autowereld: het is dus een bepaalde soort terreinwagen. Gelieve de details zelf op te zoeken. Hobo Johnson zingt, rapt en fluistert over hoe hij het ultieme coolness-niveau nog niet kan bereiken met zijn nieuw aangekochte vervoersmiddel, maar eigenlijk gaat het verhaal alle kanten uit. Het is eens iets anders dan de gewoonlijke trieste teksten en die luchtige originaliteit is makkelijk verteerbaar. Naast de tekst scoort “Subaru Crosstrek XV” ook totaal niet slecht op muzikaal vlak: de grooves zijn talrijk en de bassen gaan diep. Leg dit op in je eigen Subaru Crosstrek XV en elke voetganger zal omkijken naar die auto met dat hiphopfeest binnenin. Hobo Johnson tankt onze bak eens vol en zet een sessie grooven in gang.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

19 augustus 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief