banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hobo Johnson ft. Elohim – “Uglykid”

Frank Lopes uit Sacramento brengt muziek uit onder de naam Hobo Johnson en omschrijft zijn genre zelf als ‘sad boi hiphop’. Vaak beperkt het trieste aspect zich tot de lyrics en zijn de melodieën totaal het tegenovergestelde. De sound is warm, aanstekelijk en de vergelijkingen met Rex Orange County of Easy Life zijn nooit ver weg – al durft Hobo Johnson het soms wel experimenteler en meer hiphopgetint aan te pakken.

Zijn tweede plaat, The Fall of Hobo Johnson, komt eraan op 13 september en voor de tweede single van die plaat werkte de jongeman samen met Elohim. Vaak gaat deze dame net als Lopes te werk met een emotionele en persoonlijke tekst, die ze dan aanvult met aanmoedigende en dansbare elektronica. Zoals je dus wel kan verwachten, vullen deze twee muzikanten elkaar mooi aan en van ons hoeft het niet bij deze ene samenwerking te blijven.

Het plaatje van “Uglykid” klopt volledig, tenzij dat er van lelijkheid allesbehalve sprake is. Ook nu wordt gespeeld met het contrast tussen een tekst beladen met zorgen en een sound waar je maar niet genoeg van kan krijgen. We krijgen het nog warmer van de zanglijnen en de subtiele, maar zo belangrijke blazers op de achtergrond. Aan alle details werd aandacht besteed en dat maakt “Uglykid” zo verslavend. Hobo Johnson en Elohim steken een smeltend hart onder de riem.

Hobo Johnson: Facebook / Instagram
Elohim: Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Elohim - "I'm Lost"

Voor een groot deel van haar carrière bleef het gezicht van Elohim verborgen, niet achter een pruik en leuke danspasjes, maar achter…
FeaturesInstagramUitgelicht

33 leuke ep's uit 2019

Ep’s zijn voor een band vaak een voorbode voor wat nog komen zal. Meestal bewijzen ze met deze korte cd’s dat ze…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hobo Johnson - "Subaru Crosstrek XV"

Hobo Johnson maakt wat hij zelf beschrijft als ‘sad boi hiphop’, maar triest worden we niet van zijn muziek. Ook al zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.