Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe singles Highly Suspect – “16” & “Upperdrugs”

Fans van de Amerikaanse rockband Highly Suspect hebben heel lang moeten wachten op nieuwe muziek van hun favoriete band, maar vandaag is het hun hoogdag! De band maakte vorige maand bekend dat ze in het najaar hun derde album zullen uitbrengen en daar is nu ook wat meer info over. MCID verschijnt op 1 november en telt maar liefst zestien nummers. Frontman Johnny Stevens postte de afgelopen maanden heel wat boodschappen omtrent het album en omschrijft het zelf als hun beste tot op heden. Aan het album werkte onder andere Gojira mee, maar ook de hiphopinvloeden kruipen steeds meer in hun rocksound. Alsof er nog niet genoeg nieuws was voor de fans van Highly Suspect: vandaag lossen ze met “16” en “Upperdrugs” de twee eerste nummers van denieuwe plaat.

Met “16” verkent Highly Suspect nieuwe paden van de rockmuziek en dat klinkt verrassend sterk. De gitaar werd mooi opgeborgen, maar toch straalt het nummer een brok energie uit. De snedige drums van Rich Meyer vallen meteen op, maar de aandacht wordt ook getrokken door de heel bombastische sound die ze weten op te wekken zonder een snaarinstrument (behalve de bas) echt in de voorgrond te plaatsen. Het meeslepende refrein is catchy, blijft hangen en is ondanks de iets nieuwere sound toch nog heel duidelijk typisch Highly Suspect.

De gitaren werden gelukkig niet helemaal opgeborgen. “Upperdrugs” is namelijk een sterk nummer waarop de gitaren zegevieren en dat alle rockfans onder ons wel zal bekoren. De ruige en tegelijk krachtige stem van Johnny Stevens en diens gitaaruithalen zijn een genot om naar te luisteren en dat is op “Upperdrugs” niet anders. Het nummer heeft iets onvoorspelbaar en gaat van een akoestisch stuk snel terug over naar loeiharde gitaren. De gitaarsolo die we op het einde geserveerd krijgen, is er eentje waar we maar niet genoeg van kunnen krijgen en die bewijst wat voor een gigantische muzikale capaciteit in het drietal zit.

Highly Suspect is helemaal terug van weggeweest en slaat ons met verstomming met hun twee eerste singles van de derde plaat. Rockmuziek kan dus wel degelijk nog spannend en boeiend zijn; als dit niveau aangehouden wordt, hebben we alvast een kanshebber op het rockalbum van het jaar.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

16 augustus 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief