LiveRecensies

Lokerse Feesten: Dag 7 met o.a. Zwangere Guy en Roméo Elvis

© CPU – Tuur Penninckx

Hiphop dag op de Grote Kaai, zo programmeerde de Lokerse Feesten voor deze topdag twee Belgische toppers onder de noemer van Zwangere Guy en Roméo Elvis. Ook van de partij was de immens populaire Tourist LeMC. In de fuifzaal kregen enkele jonge wolven de kans om hun hiphopkunstjes aan het publiek voor te stellen. Het was warm in Lokeren en deze interessante affiche beloofde veel, heel veel goeds. Uitverkocht was deze dag niet, al leek deze line-up toch best veel hiphop liefhebbers naar het Waasland te trekken.

Black Mamba

De zwarte mamba is een extreem giftige slang, Black Mamba is ook het alter ego van de Oost-Vlaamse dj Noonah Eze die al eens wat venijn in haar sets durft steken. Zij kreeg de kans om haar vaardigheden aan het grote publiek van de Main Stage voor te stellen en schotelde een set voor waarin onder andere Future en Cardi B de revue passeerden. De volumeknop was volledig opengedraaid en het publiek genoot met verve. Vol gelopen was het plein allerminst, maar de aanwezigen konden de beats van Eze wel smaken. Ze mixte alles feilloos door elkaar, hier kan de gemiddelde Tomorrowland dj wel nog wat van leren. De zon scheen en de betonnen ondergrond gaf veel warmte af, maar de hitte was toch vooral te danken aan de zwoele beats van deze tovenares achter de draaitafel.

Zwangere Guy

© CPU – Tuur Penninckx

Gorik van Oudheusden is tegenwoordig één van de hiphop koningen uit België en kon op deze dag uiteraard niet ontbreken. Een kwajongen van jewelste die met zijn recentste album Wie is Guy, die van ons de volle vijf sterren kreeg, ineens immens populair werd en daardoor het plein al aardig liet vollopen. We kennen Gorik als een grapjas en dit was ook op de Lokerse Feesten het geval. Heerlijk, hoe de man zijn t-shirt uittrok en zijn majesteuze bierbuik aan het publiek toonde. ‘Ik ben net drie kilo kwijt’ wist de Brusselaar ons te vertellen. ‘Ik heb net drie kilo paardenworst gefret’, een leuke knipoog naar de Lokerse specialiteit. Hij was in vorm, kwam heel netjes voor de dag en ook zijn set was uitermate verzorgd. Er was ruimte voor feest (“R.A.F.”) en er was ruimte voor emotie op “Gorik Pt. 1.” Guy leek er oprecht van aangedaan, het publiek voelde voor de volle honderd procent met hem mee. Hoogtepunt was zonder twijfel het moment toen Guy de moshpit indook en alle hoeken van de Kaai te zien kreeg bij het crowdsurfen. Een jongen van de straat, nog steeds. Een geslaagde show waarin onze favoriete rapper van het moment zijn status weeral eens bevestigde.

Roméo Elvis

© CPU – Tuur Penninckx

Roméo Johnny Elvis Kiki Van Laeken is samen met zijn zus één van de graagst geziene gasten op Studio Brussel, wat één van de redenen was waarom de man na Zwangere Guy stond geprogrammeerd. De andere reden was een veel sterkere lichtshow, waar voldoende was over nagedacht. Opkomen deed de man in een voetbalshort en -truitje, al ging dat laatste al snel uit. Luide beats en baslijnen waar je op kan meedansen, dat waren de pijlpunten van de show. Elvis rapt natuurlijk in het Frans, al kon er best veel Nederlands vanaf. ‘Waar is da feestje?’ vroeg hij, tot groot vermaak van het publiek. De rapper uit Linkebeek trok het publiek mee met zijn aanstekelijke danspasjes, gekke mimiek en vooral zijn eindeloos enthousiasme. Toen de woordsmid op de grond begon te rollen, bereikte het enthousiasme van het publiek een hoogtepunt waar Elvis duidelijk van genoot. Naar het einde van zijn set toe werd deze steeds rauwer en harder, tot Zwangere Guy voor de tweede keer het podium besteeg. Na een leuk duet sloot de Brusselaar zijn set een kwartiertje te vroeg af met “Malade”, al vonden wij de timing perfect. Een strakke set waarin Elvis zonder twijfel nog meer harten veroverde.

Tourist LeMC

© CPU – Tuur Penninckx

Na al dat Brussels en Oost-Vlaams geweld was er ook nog plaats voor dé man uit ‘t stad. Een Antwerpenaar (letterlijk) op de parking, ironischer zal het niet meer worden. Black Mamba mocht de drie (!) kwartier tussen het einde van Roméo Elvis en het begin van de Tourist opvullen, en deed dit zo goed dat het begin van de slotshow wat aanvoelde als een anticlimax. We gaan er niet over liegen, de muziek van deze man kon ons maar weinig bekoren. De energieke shows van zijn voorgangers stonden in schril contrast met de saaie performance van Johannes Faes, zijn nummers lijken gewoon veel te hard op elkaar. Hoe iemand de monotone, weinig boeiende stem van deze man meer dan een uur kan verdragen, we kunnen alleen maar gissen. Saaie ballads met wat oeverloos gepalaver, niet de soort hiphop die deze dag had moeten afsluiten.

De keuze om deze softie als headliner te plannen na deze harde hiphoppers, voelt vreemd aan en gaf een wrange nasmaak een aan fantastische dag. Na een halfuur kregen we stekende koppijn en gingen we toch eens gaan piepen in de Red Bull Music Room.

© CPU – Tuur Penninckx

DVTCH NORRIS

Hiphop komt nog altijd het best tot zijn recht in een kleine zaal en de échte liefhebbers van het genre maakten zich snel uit de voeten toen Tourist LeMC aan zijn set begon. Als alternatief werd namelijk Dvtch Norris voorgeschoteld, die zijn carrière begon als de sidekick van Coely. Uiteindelijk kan het veulen al op eigen draf vooruit, hij zette een harde set neer waarin plezier het allerbelangrijkste was. Dvtch was persoonlijk, zo kon hij ons vertellen dat hij een zeer onzeker persoon is. Als wij hem zo bezig zien op het podium, zagen wij toch vooral een steengoede rapper die de toeschouwer waar voor zijn geld geeft. Niet alleen zijn hits konden op veel enthousiasme rekenen, zijn energieke performance zorgde ervoor dat het publiek steeds wilder en wilder werd. Dat alles werd vakkundig versterkt door een leuke lichtshow die de Red Bull Music Room deed baden in het licht. Een meer dan geslaagde set, voor Dvtch Norris lijkt het harder en harder te gaan. Wij danken hem, dat hij op deze manier onze avond kon afsluiten.

Fan van de foto’s? Op onze Instagram zijn er nog meer beelden te vinden. Volgen is de boodschap!

125 posts

About author
Alles kan, alles mag.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.