Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Darkness – “Rock ’n Roll Deserves to Die”

The Darkness behoeft geen voorstelling voor iedereen die mee was met de hit “I Believe In a Thing Called Love”. Maar dat was ook weer in 2003, dus voor de rekenwonders onder ons is dat al zestien jaren (een eeuwigheid dus) geleden. Voor de luisteraar die toen nog niet mee was, the Darkness is een vierkoppige hardrock band uit Engeland die zijn mosterd haalt ergens tussen AC/DC, Queen en Tenacious D. In 2003 brachten ze hun debuut uit en daar haalden ze tot nu toe hun grootste succes mee. In 2006 splitte de band om in 2011 terug samen te komen. Helaas was de populariteit van het genre toen wat gaan liggen.

Nu zijn we dus 2019 en the Darkness brengt nog regelmatig albums uit, maar de populariteit is minder als vroeger. Dat is grotendeels te wijten aan het feit dat het genre wat minder uitgesproken populair is. Ze brengen nog steeds hardrock met de typische kopstem van Justin Hawkes en een humoristische inslag. De titel van hun nieuwe single laat niets aan de verbeelding over en daarom dat we ook Tenacious D vermelden. De humor en kwinkslag liggen dicht bij deze band. Natuurlijk moet rock ’n roll niet sterven en de muziek en de clip zitten vol satire. Het nummer begint nochtans zeer vreemd en je denkt zelfs even dat ze het menen. Na een langere intro drukken ze alle hoop in en rock ’n roll zal niet sterven, als het aan the Darkness ligt. De strofe is rustig en wordt herhaald gedurende het nummer, maar het refrein is uitermate stevig en laat plaats voor de indrukwekkende kopstem en de heerlijke scheurende gitaren. Op het einde wordt de clip heerlijk gênant, want je kijkt gedurende twintig seconden tegen het blote gat van Justin Hawkes.

The Darkness laat zien dat ze meer zijn dan een eendagsvlieg. Dit nummer vliegt met momenten, maar laat voldoende rust om het vijf minuten durende nummer interessant te houden. Easter is Cancelled komt uit op 4 oktober en dit is de eerste single. Eerst wordt er enkel getourd in Engeland en Ierland, maar in januari en februari 2020 doen zo ook het vasteland aan. Helaas laten ze België en Nederland links liggen. Voor de grote fans wordt er wel voor Duitsland en Frankrijk gekozen.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Dirty Honey @ Kavka Oudaan: Alle remmen los

Dirty Honey was opnieuw in het land. Na eerdere passages op Graspop en de Trix hield de groep deze keer halt in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Philip Sayce - “Backstabber”

‘Voor vette bluesrock mag je ons altijd wakker maken,’ lieten wij ons ooit ontvallen. Zodoende werden wij uit onze winterslaap geschud voor…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bruce Dickinson - “Afterglow of Ragnarok”

Waardig ouder worden. Het onderwerp kwam meteen ter sprake bij de lancering van “Afterglow of Ragnarok”, de nieuwe single van Bruce Dickinson….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.