Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nothing,Nowhere & Travis Barker – “Destruction”

Pukkelpop introduceert dit jaar twee nieuwe podia: Booth en Lift. Op laatstgenoemde zal voornamelijk opkomend talent ontdekt kunnen worden. Tussen deze revelaties vinden we Nothing,Nowhere, een solo-project van de multigetalenteerde Joseph Mulherin. De Amerikaan staat voornamelijk bekend om emo rap die aanleunt tegen het genre dat Twenty One Pilots creëerde.

In eerder materiaal van Nothing,Nowhere konden we al vaker invloeden van alternatieve rock en punk horen. Om dit alles (letterlijk) wat extra punch te geven, koos Mulherin ervoor om te gaan samenwerken met Travis Barker, blink-182’s drummer. Na langdurig te teasen op sociale media, kondigt het duo nu een collaboratieve ep aan. Die wordt uitgebracht in september en daarvan kunnen we nu dus al de eerste single “Destruction” beluisteren.

“Destruction” klinkt vrolijker dan we van Nothing,Nowhere gewoon zijn, maar de Amerikaan zou zichzelf niet zijn als de lyrics geen donkere boodschap zouden meedragen. Deze donkere tekst tegen de zweverige synthesizers zorgen voor een bijna manisch contrast. ‘So tell me how I’m supposed to feel now’ is niet alleen een heel meezingbare lijn, maar ook een vraag die we onszelf bij dit nummer stellen. Enerzijds zien we Nothing,Nowhere weer eens een stap zetten richting licht verteerbare pop, waarin hij zijn eigenheid dreigt te verliezen in ruil voor airplay. Anderzijds denken we dat de samenwerking met Travis Barker een unieke kans is voor de Amerikaan om zich muzikaal te verrijken. Barkers hand vinden we al terug in de harde gitaarriff en strakke drumlijnen tijdens het refrein. Erg benieuwd wat deze samenwerking nog zal brengen dus.

Ook benieuwd geworden? Volgende vrijdag staat Nothing,Nowhere om 15u50 op de gloednieuwe Lift stage van Pukkelpop.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Fall Out Boy @ Vorst Nationaal: Als een kind in een speelgoedwinkel

Het verhaal van Fall Out Boy is er eentje met grote dalen en hoge hoogtes. De Amerikaanse band is er weliswaar in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single blink-182 - "FELL IN LOVE"

Het illustere blink-182, bestaande uit Mark Hoppus, Travis Barker en de onvermoeibare Tom DeLonge, is momenteel bezig aan een Europese tournee en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single blink-182 - "DANCE WITH ME"

Wie herinnert zich de videoclips van “All the Small Things” en “What’s My Age Again” van blink-182 niet? In wat wordt aangekondigd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.