Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nothing,Nowhere & Travis Barker – “Destruction”

Pukkelpop introduceert dit jaar twee nieuwe podia: Booth en Lift. Op laatstgenoemde zal voornamelijk opkomend talent ontdekt kunnen worden. Tussen deze revelaties vinden we Nothing,Nowhere, een solo-project van de multigetalenteerde Joseph Mulherin. De Amerikaan staat voornamelijk bekend om emo rap die aanleunt tegen het genre dat Twenty One Pilots creëerde.

In eerder materiaal van Nothing,Nowhere konden we al vaker invloeden van alternatieve rock en punk horen. Om dit alles (letterlijk) wat extra punch te geven, koos Mulherin ervoor om te gaan samenwerken met Travis Barker, blink-182’s drummer. Na langdurig te teasen op sociale media, kondigt het duo nu een collaboratieve ep aan. Die wordt uitgebracht in september en daarvan kunnen we nu dus al de eerste single “Destruction” beluisteren.

“Destruction” klinkt vrolijker dan we van Nothing,Nowhere gewoon zijn, maar de Amerikaan zou zichzelf niet zijn als de lyrics geen donkere boodschap zouden meedragen. Deze donkere tekst tegen de zweverige synthesizers zorgen voor een bijna manisch contrast. ‘So tell me how I’m supposed to feel now’ is niet alleen een heel meezingbare lijn, maar ook een vraag die we onszelf bij dit nummer stellen. Enerzijds zien we Nothing,Nowhere weer eens een stap zetten richting licht verteerbare pop, waarin hij zijn eigenheid dreigt te verliezen in ruil voor airplay. Anderzijds denken we dat de samenwerking met Travis Barker een unieke kans is voor de Amerikaan om zich muzikaal te verrijken. Barkers hand vinden we al terug in de harde gitaarriff en strakke drumlijnen tijdens het refrein. Erg benieuwd wat deze samenwerking nog zal brengen dus.

Ook benieuwd geworden? Volgende vrijdag staat Nothing,Nowhere om 15u50 op de gloednieuwe Lift stage van Pukkelpop.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

76 posts

About author
Dansennnn
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Trippie Redd – NEON SHARK (★½): Poppunkers draaien in hun kist

Trippie Redd mag zich gelukkig prijzen dat de vraag naar zijn naaktfoto’s relatief klein is, want cybersecurity is klaarblijkelijk niet zijn sterkste…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Escape The Fate - "Not My Problem" (feat. Travis Barker)

De gloriedagen van Escape The Fate liggen al een geruime tijd achter hen. De emocoreband bracht in 2006 een debuutplaat uit en…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single jxdn - "Better Off Dead"

Het komt wel vaker voor dat iemand zijn populariteit te danken heeft aan TikTok. Ook de opkomende singer-songwriter Jaden Hossler, beter bekend…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.