Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Devendra Banhart – “Memorial”

Het album Ma van Devendra Banhart, de Amerikaan met roots uit Venezuela, is er eentje om naar uit te kijken. De nieuwe single van het opkomende album kunnen we al beluisteren: “Memorial”. Zoals hij zelf op Twitter zegt: ‘Memorial is about loss & the strangeness of feeling so numb, and yet so completely heart-broken-open…’. We kennen Banhart van singles als “Carmensita” of “Mi Negrita” en herkennen hem aan zijn lo-fi folk stijl.

Het nummer is een melancholische nummer over geliefden die te snel zijn vertrokken. Het nummer begint met een simpele gitaar en Devendra’s ingetogen stem. Zachte pads en gitaar delays vullen de achtergrond, terwijl Devendra zijn pijn wegzingt. De sfeer die hij neerzet, is typerend Banhart. Hij doelt duidelijk op introspectie en zingt dan ook heel stil en persoonlijk. Hij lijkt enkel te zingen voor zijn verloren geliefde. En met die boodschap in het achterhoofd, zorgen sommige lyrics voor een krop in de keel (‘I couldn’t get through my song for you, when it came to saying your name’). Het hele nummer blijft zodanig stil dat het bijna een slaapliedje is.

Zo nu en dan doet Devendra Banhart denken aan Sufjan Stevens. Memorial leent zich dan ook even goed voor de soundtrack van een of andere indie film. In vijf minuten creëert hij een eigen ruimte waarin alles trager lijkt te gaan, alsof je in slaap valt…

Facebook / Twitter

 

3 augustus 2019

About Author

Marijke Maes


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief