Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Korn – “Cold”

Korn is een band die al voor veel controverse heeft gezorgd. Alles wat ze ooit hebben uitgebracht, zorgde op een of andere manier voor tumult. De beginjaren, van 1994 tot 2003, waren absolute hoogtepunten. De nieuwe stijl sloeg in als een bom en daar werd de band ook bekend door. De band was een van de grondleggers van de nu-metal, maar toch hadden ze een heel eigen geluid. Na 2003 werd het wat moeilijker, dus we zijn benieuwd wat ze in 2019 nog kunnen.

En vreemd genoeg grijpt de band muzikaal gezien terug naar de gouden jaren. Geen dubstep toestanden, geen softe toestanden, nee. Gewoon terug naar de roots en muziek maken zoals Korn vroeger deed. En dat pakt in 2019 wonderwel uitstekend uit. Korn bewijst dat het genre zeker nog kan, maar dat je dit wel met voldoende agressie moet aanpakken. De juiste elementen zijn weer aanwezig: zeer laag gestemde gitaren, een heel herkenbare bas, een typische sound voor de drums en een stem die varieert tussen fluisteren, heel hard roepen, maar steeds met de juiste emotie. De dood van Jonathna Davis’ vrouw zal ongetwijfeld hebben meegespeeld in de keuze naar deze emotionele zangpartijen. Ook de typische stemgeluiden zijn aanwezig, en dat is toch iets wat Korn heeft groot gemaakt en onmisbaar zijn. De clip is geregisseerd en geanimeerd door Nicholas Fong en is zeker de moeite waard om eens goed te bekijken.

“Cold” is een zeer goed nummer dat terug grijpt naar vroeger. En dat is iets wat je na 25 jaar gerust kan en mag doen. Het nummer is afkomstig van het album The Nothing, dat op 13 september via Roadrunner / Elektra zal worden uitgebracht. Het vervolg op The Serenity Of Suffering uit 2016 werd opnieuw geproduceerd door Nick Raskulinecz. Voorlopig staan enkel optredens in Noord-Amerika geprogrammeerd, maar ongetwijfeld zullen ze binnenkort ook naar Europa (en Graspop) komen.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Graspop Metal Meeting 2022 (Festivaldag 3): Helse hitte en nieuwe headliners

Met de zonnecrème in de ene hand en het flesje water in de andere, trotseerden de moedigste metalheads de duivelse warmte van…
LiveRecensies

Rock am Ring 2022 (Dag 3): Op volle snelheid en met razende gitaren richting geblokte aankomstvlag

Bij het aanbreken van de laatste dag op Rock am Ring stonden er weer een aantal oude bekenden op onze planning. Waar…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Korn - Requiem (★★★★): Emotionele uppercut van jewelste

Drugsmisbruik, bedrog en kindermishandeling. Het zijn slechts enkele voorbeelden van de talloze donkere thema’s die Korn al bijna dertig jaar behandelt in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.