Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single De Ambassade – “Zo Hoog Als De Bogen”

In de betongrijze buitenwijken van Amsterdam heeft De Ambassade – het project van Pascal Pinkert, van de band Dollkraut en Timothy Francis – een nieuwe single uitgebracht. “Zo Hoog Als De Bogen” volgt het zelfde stramien als de eerder uitgebrachte nummers: mysterieus en (meestal) Nederlandstalig met een achtergrond die ons doet denken aan de oude wavemuziek uit de jaren zeventig. Pinkerts project ging van start in 2015 en hij bracht sindsdien reeds twee ep’s uit, genaamd Wat Voel Je Nou uit 2016 en Verloren uit 2018. De Ambassade brengt hun eerste album Duistre Kamers met negen tracks uit op 9 september 2019.

“Zo Hoog Als De Bogen” kon evengoed gemaakt worden door een analoge synth-tovenaar of een druïde van de drum: het is eerder geïnspireerd door de sfeer van ietwat schmutzige films en series uit de jaren zeventig en tachtig dan de conventies van de dansvloer. Onder de oppervlakte ligt een dieper Nederlands verhaal dat vrije meningsuiting en gedachte viert, in schril contrast met een wereld waar vervreemding en eenzaamheid steeds meer afstand tussen alle mensen creëren. Pinkert probeert de oude wavemuziek niet te kopiëren, maar er wel nieuw leven in te blazen. Het is de combinatie van minimale elementen die een mooi geheel vormen: drumcomputer, synthesizer, nog een synthesizer, crappy microfoonkabeltje en dan maar kijken wat het schip strandt.

Er worden geen aankomende concerten verwacht van De Ambassade in België.

Facebook

 

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Shura - "obsession" (feat. Rosie Lowe)

In 2019 bracht de Britse Shura ons haar tweede album forevher, waarvan de tonen nog altijd nazinderen. Zelfs twee jaar na de feiten…
InstagramLiveRecensies

High Hi + Wolker @ Ancienne Belgique (AB): Adrenalineshot in het hart

Dat High Hi in België amper nog een introductie nodig heeft, spreekt voor zich. Sinds ze in 2014 net naast de gouden…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single WEBSTEK JIHAD - "echo"

WEBSTEK JIHAD zag het levenslicht zo’n half jaar geleden op een kotkamer te Gent, waar enkele jonkies van Kempische grond zich rond…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.