Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Soul’Art – “Avancer”

Soul’Art, het Mechels/Vilvoordse collectief, bestaande uit M13, Jazzy Bench, Zed(iam) en Sparrow, staat bekend om het brengen van eerlijke soul en hiphop aan de hand van een mix van rap en zang. Hun songteksten brengen ze zowel in het Engels, Frans als het Nederlands en dat maakt van hen dé referentie binnen het hiphop en soul genre in ons Belgenlandje. In 2015 brachten ze hun mixtape $oul’Park: Love & Politics uit en twee jaar later stelden ze hun eerste ep Granny’s Res EP voor, waarvan de singles “I Got You” en “Django” goed ontvangen werden door hun intussen trouwe fanbase. Na enige jaren van radiostilte komt het collectief nu op de proppen met verrassende nieuwe single “Avancer”.

Hoewel Soul’Art doorgaans als soul en hiphop collectief wordt bestempeld, kunnen we daar aan de hand van “Avancer” misschien ook in kleine letters dancehall aan toevoegen. Het nummer heeft namelijk een licht dancehall gehalte en een hoog urban gehalte, maar resulteert desondanks toch in een laidback en moeiteloos sfeertje: niks geforceerd, recht uit het hart en erg aanstekelijk. We garanderen jullie dat het moeilijk is om na een eerste luistersessie het refrein niet met volle overtuiging mee te zingen (met nodige handbewegingen erbij). Voor diegenen die binnenkort een tweede zit tegemoet gaan, kan dit wel eens een van de meest motiverende blokanthems worden. “Avancer” verdient het volgens ons om nog vele zielen te motiveren en overtuigen.

Met deze nieuwe single wil Soul’Art dan ook de boodschap brengen dat we de komende maanden nog nieuwe singles mogen verwachten met hun spiksplinternieuw collectief en project Soul’House.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lucid Lucia – “Diggin'”

Soms komen plaatjes als een geschenk uit de hemel vallen. “Diggin’” van Lucid Lucia is er zo een. Want het is eindelijk…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Baby Keem - The Melodic Blue (★★★★): Kleurrijk meesterwerk

Het is intussen twee jaar geleden sinds Baby Keem zijn explosieve debuutalbum Die For My Bitch uitbracht. Twee jaar die aanvoelen als…
AlbumsRecensies

Fleddy Melculy - And just niks for all (★★): And just niks speciaal aan

Je weet dat je naar Fleddy Melculy luistert als een nummer dat nergens over gaat het meest diepzinnige is op de nieuwe…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.