Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Soul’Art – “Avancer”

Soul’Art, het Mechels/Vilvoordse collectief, bestaande uit M13, Jazzy Bench, Zed(iam) en Sparrow, staat bekend om het brengen van eerlijke soul en hiphop aan de hand van een mix van rap en zang. Hun songteksten brengen ze zowel in het Engels, Frans als het Nederlands en dat maakt van hen dé referentie binnen het hiphop en soul genre in ons Belgenlandje. In 2015 brachten ze hun mixtape $oul’Park: Love & Politics uit en twee jaar later stelden ze hun eerste ep Granny’s Res EP voor, waarvan de singles “I Got You” en “Django” goed ontvangen werden door hun intussen trouwe fanbase. Na enige jaren van radiostilte komt het collectief nu op de proppen met verrassende nieuwe single “Avancer”.

Hoewel Soul’Art doorgaans als soul en hiphop collectief wordt bestempeld, kunnen we daar aan de hand van “Avancer” misschien ook in kleine letters dancehall aan toevoegen. Het nummer heeft namelijk een licht dancehall gehalte en een hoog urban gehalte, maar resulteert desondanks toch in een laidback en moeiteloos sfeertje: niks geforceerd, recht uit het hart en erg aanstekelijk. We garanderen jullie dat het moeilijk is om na een eerste luistersessie het refrein niet met volle overtuiging mee te zingen (met nodige handbewegingen erbij). Voor diegenen die binnenkort een tweede zit tegemoet gaan, kan dit wel eens een van de meest motiverende blokanthems worden. “Avancer” verdient het volgens ons om nog vele zielen te motiveren en overtuigen.

Met deze nieuwe single wil Soul’Art dan ook de boodschap brengen dat we de komende maanden nog nieuwe singles mogen verwachten met hun spiksplinternieuw collectief en project Soul’House.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Nyck Caution - Anywhere But Here (★★★½): Degelijk debuut met geweldige uitschieters

Nyck Caution begint 2021 met een positieve noot. Na enkele veelbelovende mixtapes komt de 26-jarige Beast Coast-rapper met zijn debuutalbum Anywhere But…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ramzi - "Onbeschrijfelijk" (feat. Freddie Konings & Zwangere Guy)

België blijft verbazen in de Nederlandse hiphopscene. Het alom bekende TopNotch maakt hoe langer hoe meer ruimte voor Vlaamse rappers. Vandaag nemen…
InstagramNieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single Stay Idle - "Adjacent Replacement"

Afgelopen oktober maakten we al kennis met Stay Idle. De Limburgse groep maakte met hun debuutsingle “So Tame” meteen indruk. Na hun…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.