Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Soul’Art – “Avancer”

Soul’Art, het Mechels/Vilvoordse collectief, bestaande uit M13, Jazzy Bench, Zed(iam) en Sparrow, staat bekend om het brengen van eerlijke soul en hiphop aan de hand van een mix van rap en zang. Hun songteksten brengen ze zowel in het Engels, Frans als het Nederlands en dat maakt van hen dé referentie binnen het hiphop en soul genre in ons Belgenlandje. In 2015 brachten ze hun mixtape $oul’Park: Love & Politics uit en twee jaar later stelden ze hun eerste ep Granny’s Res EP voor, waarvan de singles “I Got You” en “Django” goed ontvangen werden door hun intussen trouwe fanbase. Na enige jaren van radiostilte komt het collectief nu op de proppen met verrassende nieuwe single “Avancer”.

Hoewel Soul’Art doorgaans als soul en hiphop collectief wordt bestempeld, kunnen we daar aan de hand van “Avancer” misschien ook in kleine letters dancehall aan toevoegen. Het nummer heeft namelijk een licht dancehall gehalte en een hoog urban gehalte, maar resulteert desondanks toch in een laidback en moeiteloos sfeertje: niks geforceerd, recht uit het hart en erg aanstekelijk. We garanderen jullie dat het moeilijk is om na een eerste luistersessie het refrein niet met volle overtuiging mee te zingen (met nodige handbewegingen erbij). Voor diegenen die binnenkort een tweede zit tegemoet gaan, kan dit wel eens een van de meest motiverende blokanthems worden. “Avancer” verdient het volgens ons om nog vele zielen te motiveren en overtuigen.

Met deze nieuwe single wil Soul’Art dan ook de boodschap brengen dat we de komende maanden nog nieuwe singles mogen verwachten met hun spiksplinternieuw collectief en project Soul’House.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blessing Offor - "My Tribe"

Het verhaal van de Nigeriaanse Blessing Offor is best opmerkelijk. Op zesjarige leeftijd immigreerde hij samen met zijn nonkel naar de Verenigde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MDCIII - “Hasslebanks”

Het is alweer van 2018 geleden dat we nog eens iets van MDCIII gehoord hebben. Het trio van saxofonist Mattias De Craene…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dez Mona - "Fresh Water"

Dez Mona brengt geen verse honing, maar vers water. Sinds vandaag is hun nieuwe track “Fresh Water” overal te beluisteren. Het nummer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.