Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Forever Son – “How To Smile”

De singer-songwriter Jack Robbins uit Torquay, aka Forever Son, liet in 2015 voor het eerst van zich horen met zijn ep Black Table B Sides. In 2017 zagen we zijn debuutalbum 10 Months verschijnen; leuke folkmuziek om minder zonnige ochtenden tot leven te brengen met een sound die vaak doet denken aan Fleet Foxes. Ondanks dat we een straffe muzikant te horen kregen die een duidelijk beeld van zijn sound heeft, kon Forever Son geen internationale doorbraak garanderen. Vandaag lanceert Forever Son nieuwe single “How To Smile” als voorproefje van zijn tweede opkomende album.

Een folkgitaar, roffelend drumspel en een leuke baslijn openen dit nummer en worden later vergezeld door Robbins lage, warme stem. In het refrein komt er een vrolijk elektrisch gitaartokkeltje bij kijken. De lyrics, die ons vertellen dat we wat positiever in het leven moeten staan, leiden ons voort tot aan de bridge, waar we een iets ruigere gitaarsolo horen. Deze maakt daarna weer plaats voor het vrolijke refreintje. “How To Smile” draagt een duidelijke boodschap en brengt vast en zeker een glimlach op ons gezicht.

Facebook / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Beirut - Hadsel (★★½:): Nieuwe bestemming, gekend reisverslag

Toen de wereldburger Zach Condon in 2006 met zijn band Beirut op de proppen kwam met debuut Gulag Orchestar, waren meteen heel…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Subterranean Street Society - "Focus on the Melody"

De Deens-Nederlandse band Subterranean Street Society, die met het nummer “Only Your Sins Know” in de Netflixserie Ragnarok te horen was, heeft…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Bert Dockx Band - Ghosts (★★★★): Beklijvende geruststelling

Over de muzikale bijdrages van Bert Dockx kan je intussen een mooi spinnenweb leggen. De Belgische muzikant, schrijver en auteur heeft aandelen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.