Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Denzel Curry ft. Tate Kobang – “Shawshank”

Denzel Curry Shawshank

Bijna twee maanden na zijn nieuwe knaller van een plaat ZUU verraste Denzel Curry gisteren met een onverwachtse nieuwe single. Denzel Curry is na zijn laatste plaat niets minder dan trending te noemen. Een maand geleden gaf hij een stomend concert in de Klub C van Rock Werchter. Enkele dagen geleden maakte hij zijn televisiedebuut op de Tonight Show met Jimmy Fallon, Denzel onthulde toen ook dat hij zijn iconische dreadlocks had afgeschoren. ‘New character unlocked’, quote hij op Instagram.

“Shawshank” ligt qua klank in dezelfde lijn van als het laatste album, een ‘gerecycleerde’ sound die doet denken aan de old school Florida rapscene. De nieuwe single is krachtig en vooral kort, amper twee minuten lang. De hookmelodie in het refrein doet geweldig aan één van zijn laatste singles “Speedboat” denken, met een frasering volgens eenzelfde blauwdruk. “Shawshank” klinkt als een klassieke, misschien wel voorspelbare Denzel Curry-uitvoering. Dat neemt niet weg dat het weer een zeer strak en energiek nummer, gevuld met puik rapwerk van Denzel, is.

FacebookInstagramWebsite

 

Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Dour vult affiche aan met Denzel Curry, Paul Kalkbrenner, Boys Noize en meer!

Met de koude temperaturen kijken we maar al te graag uit naar de komende festivalzomer, en worden we met liefde warm gemaakt…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Denzel Curry – “1st Quarter” (feat. REASON)

Hiphoproyalty Denzel Curry uit Florida heeft de eerste helft van 2022 niet stilgezeten. Hij toverde enkele samenwerkingen uit zijn mouw waaronder “Troubles”…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.