Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Bethlehem Steel – “Bad Girl”

Bethlehem Steel komt niet uit Bethlehem, maar Brooklyn. Het viertal heeft een grungy sound en titels als Party Naked Forever; meer moet dat niet zijn, toch? Party Naked Forever is hun debuutalbum uit 2017 en in september komt de tweede plaat eraan. Die wordt gereleaset op vrijdag de dertiende om precies te zijn. Er is echter geen reden tot paniek, want met single “Bad Girl” is Bethlehem Steel goed vertrokken.

De clip gaat van start met swingende konten die bijna tegen de camera geduwd worden en het nummer met een simpele, maar uiterst effectieve riff. Een goeie start noemen we dat. Het allesbehalve gepolijste gitaarwerk is de steunpilaar van “Bad Girl”, terwijl de frontvrouw er haar rauwe zangpartij aan toevoegt. De band bewaart hun cool en creëert een tamelijk laidback grungesfeer, maar halfweg geeft Bethlehem Steel een snok aan de metronoom. Het tempo wordt opgedreven, net als de graad van agitatie. Er komen zelfs blazers bij kijken en die dragen uiteindelijk bij aan het experimentele karakter van het einde van “Bad Girl”. Zo’n wending hadden we niet zien aankomen, en we hebben niets liever.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Daya - The Difference (★★★): Maakt het verschil niet

Anderhalf miljard streams op Spotify en 1,7 miljard views op YouTube. Deze astronomische getallen wist Daya samen met The Chainsmokers en hun…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.