Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Intaya – “Guaguancó”

Intaya is een duo uit Londen, maar er wordt meteen met stip bij vermeld dat ze intercontinentaal gericht zijn. Dat hoor je dan ook in hun unieke sound: de grenzen van genres worden opengebroken tot erg verfrissende en vooral intrigerende gehelen. Zangeres Pao Pestana is afkomstig uit Venezuela, waardoor het niet hoeft te verbazen dat de Latinvibes nooit ver weg zijn. Intaya kondigde ook al een eerste ep aan; die zal Not Your Typical Tropical Dream heten en we zijn er nu al zeker van dat die zijn naam helemaal waar zal maken.

“Guaguancó” is dus de eerste single van Pao Pestana en Dom Martin, en ze is meteen een schot in de roos. Diepe beats met ietwat experimentele ritmes worden aangevuld met Pao’s zachte, maar mysterieuze zanglijn. De zangeres krijgt ons direct mee, waardoor je misschien zou denken dat ze van die toegankelijke melodietjes zingt, maar niets is minder waar. Ze speelt vooral met klanken en maakt “Guaguancó” tot een heuse overrompeling. Pao Pestana gebruikt haar stemgeluid zo misleidend als de mythologische sirenen, en dat in combinatie met die allesbehalve straightforward instrumentals, maakt “Guaguancó” tot een van de meest spannende nummers van het moment. Om alle lagen te kunnen doorgronden, zullen ettelijke klikken op de repeatknop nodig zijn, maar ons hoor je niet klagen.

Website / Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

22 juli 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief