Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Twin Peaks – “Dance Through It”

Google je ‘Twin Peaks’, dan kom je meer dan waarschijnlijk terecht bij de cultserie uit de nineties en niet meteen bij ons gespreksonderwerp van de dag: Twin Peaks, de band. Of het onterecht is dat de serie eerst opduikt in je zoekresultaten laten we aan jou over, wat wel als een paal boven water staat, is dat de band haar strepen intussen al flink verdiend heeft. Eerst met het dreamy-fuzzy Sunken, waar vooral gescoord werd met nummers als “Irene”, later met het iets rauwere en ruigere Wild Onion en afgelopen jaar zelfs nog met het speciale projectje Sweet ’17 Singles, waarbij de groep systematisch elke maand twee singles vrijgaf tot het volledige album er plots was. Lange bevallingen zijn soms toch het wachten waard, zo blijkt.

“Dance Through It” is het nieuwe liefdeskind van het vijftal, ter voorbereiding op een nieuw album dat er op 13 september aankomt. Het nummer start mysterieus, een beetje groovy zelfs, tot de stem van Cadien Lake James je zachtjes komt doodknuffelen met de mantra ‘Dance Through it’. De bas, die de stoomtrein achter het nummer is, heeft er alleszins geen moeite mee de heupen los te maken, maar pieken doet Twin Peaks pas echt wanneer er daarna nog een paar blazers aanrukken die in crescendo zoeken naar de extatische coda waarmee het nummer afsluit. Dans de zomernacht in, en wel nu.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Twin Peaks - "What's The Matter"

Dat de lockdown een vruchtbare periode betekent voor vele bands, zal de komende maanden alleen maar duidelijker worden. Twin Peaks was bezig…
InstagramLiveRecensies

Twin Peaks @ Ancienne Belgique (AB Club): Onstuimiger dan de serie

Vorig jaar verscheen alweer het vierde studioalbum van Twin Peaks. Toch zijn Belgische optredens van de groep uit Chicago schaars. Hun laatste…
AlbumsRecensies

Twin Peaks - Lookout Low (★★½): Stoffig en sloom

Twin Peaks kennen we al sinds 2010 als naamgenoot van de cultserie uit de nineties en als makers van gezellige, warme indierock….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.