Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single slenderbodies – “away from you”

Vergeet wereldhits en festivalheadliners: je hebt het als artiest pas echt gemaakt als je imitatoren hebt. Als het daarop aankomt denken we dat de leden van Glass Animals ‘s nachts rustig kunnen slapen. Al een paar jaar krijgen we af en toe nieuw werk van slenderbodies te horen, en bijna elke keer wanen we ons in een Zaba zonder de exotische sfeer, of een How to Be a Human Being zonder de piekfijne productie en waanzinnige hooks. Dat de stem van zanger Max Vehuni—compleet met fluisterachtige uitspraak—bijzonder hard op die van Dave Bayley lijkt, maakt het er allemaal niet makkelijker op.

Eigenlijk vinden we dit alles een spijtige zaak, want er zit duidelijk potentieel in de muziek van slenderbodies. Gelukkig komt er af en toe toch een sterke song bovendrijven die niet uitermate derivatief klinkt, en “king”, dat begin dit jaar op de ep soraya verscheen, was er alvast zo een. Het funky geluid dat de groep daar bracht ligt hen volgens ons een stuk beter. Op basis van nieuwe single “away from you” lijken ze er echter nog niet in geslaagd te zijn om zich meer te definiëren, wat ons niet echt warm maakt voor hun aankomende debuutplaat.

Proberen doet het duo nochtans wel. Het refrein van “away from you” heeft iets van langzaam afgespeelde tropical house, en klinkt eigenlijk wel leuk. De strofes kunnen we ook niet echt zwak noemen; er zitten genoeg melodieën in die deel van een sterk geheel zouden kunnen zijn, alleen duikt dat sterk geheel na drie minuten wachten nog steeds niet op. Dat het nummer eindigt met een saaie fade-out zorgt ervoor dat alles nog geruislozer voorbijgaat. Als dit komorebi moet afsluiten is dat volgens ons geen al te goed teken.

Het stelt ons tevreden dat “away from you” niet klinkt als een specifieke andere band, maar klinkt het daarom als slenderbodies? Hoe klinkt slenderbodies eigenlijk? We zijn er nog niet uit, en gezien het gebrek aan duidelijke Glass Animals-invloed vooral een zwart gat lijkt achtergelaten te hebben, hebben we het gevoel dat zij dat ook niet zijn.

komorebi verschijnt op 20 september.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

179 posts

About author
hier schrijf ik opstellen over progressieve rock en liefdesbrieven aan marika hackman, helaas wél met hoofdletters. het is trouwens laira en niet liera • luisterlog: last.fm/user/lyramsr
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Glass Animals - "I Don't Wanna Talk (I Just Wanna Dance)"

We kunnen ons voorstellen dat de jongens van Glass Animals hun grote comeback een tikkeltje anders hadden voorgesteld. Nadat hun drummer enkele…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2020

Het einde van 2020: voor de ene een tijd om er hoopgevende anti-coronaspreuken tegenaan te gooien, voor de andere het startsein van…
AlbumsRecensies

Glass Animals - Dreamland (★★★★): Cool, cooler, coolst

Het langverwachte derde album van Glass Animals is er! Na vier jaar aftellen krijgen we Dreamland eindelijk voorgeschoteld. Enkele keren werd het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.