Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Easy Life – “Earth”

Easy Life is een van de tofste nieuwkomers uit de UK en heeft inmiddels hun draai in het muziekwereldje gevonden. Dit jaar schonken ze ons al heel wat nieuwe muziek, waaronder ook de Spaceship Mixtapes ep, en hadden ze de eer om een COLORS-sessie op YouTube te mogen doen. Vooral dat laatste is voor velen een kwaliteitslabel en ontdekkingsplatform van nieuwe muziek en zo kon Easy Life al snel weer duizenden nieuwe fans voor zich winnen. De groep uit Leicester gaat zeer creatief te werk en probeert ook telkens een maatschappelijk thema aan te kaarten. Ook op het gloednieuwe “Earth”, dat zonet in première ging bij Annie Mac, is dat opnieuw het geval.

“Earth” gaat over het opwarmen van de aarde en hoe machteloos de band zich hierbij voelt. Het nummer vat ook het gevoel samen dat ze weten dat de wereld naar de vaantjes aan het gaan is, maar dat ze er niets aan kunnen doen. De sfeer die de band schept, wordt nog meer versterkt door de dromerige indierocksound. Easy Life is trouwens een van de weinige groepen die een brug kan bouwen tussen rustige indierock en hiphop en dat is ook op “Earth” goed hoorbaar. De videoclip is trouwens ook een aanrader en de perfecte visuele aanvulling bij het nummer. Bands als Easy Life zijn een verademing, omdat ze niet alleen een eigen sound hebben ontwikkeld, maar ook bezig zijn met wat er leeft in de maatschappij.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

16 juli 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief